YOUth with a PLAN – YOUPLAN

Trajanje projekta:01/12/2015 - 31/11/2016
Donator:Europska komisija (Erasmus+ program - K2 - Capacity Building Youth - Western Balkans)
Aplikant:Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar (Mostar / Bosna i Hercegovina)

YOUth with a PLAN - YOUPLAN

Trajanje projekta: 01/12/2015 – 31/11/2016

Donator: Europska komisija (Erasmus+ program – K2 – Capacity Building Youth – Western Balkans)

Aplikant: Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar (Mostar / Bosna i Hercegovina)

Partneri: LDA Zavidovići (Zavidovići / Bosna i Hercegovina); LDA Prijedor (Prijedor / Bosna i Hercegovina); PRONI Center for youth development (Brčko / Bosna i Hercegovina); Centar lokalne demokratije LDA (Knjaževac / Srbija); LDA Subotica (Subotica / Srbija); Agencija za lokalnu demokratiju (Nikšić / Srbija); Drustvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (Novo mesto / Slovenija); Sistem ve Jenerasyon Dernegi (Ankara / Turska); H.E.P.Y. o.s. (Vranovice / Češka Republika); Learning Designers Romania (Cluj / Rumunjska); Scambieuropei (Montegranaro / Italija); Comité Académico Técnico de Asesoramiento a Problemas Ambienta (Gent / Belgija); ALDA Skopje (Skoplje / BJR Makedonija).

Projekt “YOUth with a PLAN” je projekt izgradnje kapaciteta, uključujući 7-dnevnu aktivnost mobilnosti savjetnika za mlade koji već imaju neka iskustva unutar YiA (kao sudionik ili voditelj), ali žele napraviti korak za razvoj vlastitog međunarodnog projekta u svojim organizacijama.

YOUth with a PLAN će se održati u Mostaru (BiH), sadrži dvije aktivnosti; jedan kratki sastanak izgradnje kapaciteta s projektnim timom i duže aktivnosti, trening obuka koja se održava trećeg tjedna proljeća 2016. (od subote do subote), uključujući partnerske organizacije iz programa i države partnere (Belgija, Češka, Italija, Rumunjska, Turska, Slovenija, Makedonija, BiH, Crna Gora i Srbija. Partnerstvo se sastoji od partnera koji imaju zajednička iskustva, ali i od novih partnera.

Cilj:

Projekt ima za cilj izgraditi kapacitete savjetnika za mlade i voditelja projekata u segmentu rada s mladima i njihovim organizacijama, razviti kvalitetne međunarodne (radne) projekte mladih u E+ / YiA, koji zadovoljavaju prioritete E+, uz potrebnu pripremu, provedbu, procjenu i praćenje.

Želimo omogućiti sudionicima da razviju program s visokom kvalitetom relevantnosti, projektnim dizajnom i projektnim sadržajem, artikulirajući jasne procese učenja s utjecajem, također i po završetku i izvan projekta. Kao takav, ispunjavamo potrebu za programom E +, da bismo dobili uspješne aplikacije, s projektima koji se bave prioritetima programa.
Želimo izgraditi kapacitete savjetnika za mlade i partnera za dizajn projekata, razvoj programa i želimo povećati vještine pisanja o projektu prevođenja ovih projektnih ideja i programa u programe s dnevnim rasporedom, usredotočujući se na ciljeve i prioritete programa E+ / YiA.

Sudionici će također izgraditi vlastitu projektnu ideju u potencijalni međunarodni E+ / YiA projekt s partnerima. Praćenje je predviđeno u potpori daljnje realizacije ovih projekata nakon ovog tečaja.