bsen +387 36 333-830 Fra Ambre Miletića 30, 88000 Mostar

Naša priča

Agencija Lokalne Demokratije (LDA) Mostar
Tko smo?

LDA Mostar

Agencija lokalne demokratije Mostar, od svog osnivanja u novembru 2004. godine, djeluje kao lokalno registrovana neprofitna nevladina organizacija uz podršku svojih partnera, te u saradnji s drugim Agencijama i Europskom asocijacijom  za lokalnu demokratiju (ALDA). Upravo ova saradnja, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou, omogućila je brojne aktivnosti i projekte korisne za razvoj lokalne zajednice i njeno uključivanje u procese na regionalnom nivou. Aktivnosti LDA Mostar, s ciljem stvaranja aktivnijeg građanstva s jedne strane, i transparentne i odgovorne lokalne vlasti s druge strane, fokusirane su na razvoj modernog demokratskog društva. Ove aktivnosti prožimaju svaki segment života lokalne zajednice i pružaju mogućnost poboljšanja životnog standarda svih kategorija društva, direktnim utjecajem na konkretne promjene.

Preko 200 partnera iz 22 evropske zemlje

Naša mreža

Program Agencija lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu osnovan je 1992. godine od strane Kongresa Vijeća Evrope, kao program potpore jačanju lokalne demokratije, poštivanja ljudskih prava i daljnjeg održivog razvoja. Danas postoji 15 aktivnih Agencija za lokalnu demokratiju sa sjedištem na Zapadnom Balkanu, Istočnoj Evropi i Sjevernoj Africi koje koordinira ALDA, te tri LDA – operativni partneri sa sjedištem u Hrvatskoj.

Agencije funkcioniraju kao samoodržive, lokalno registrovane nevladine organizacije, ali se zbog međunarodnog okvira unutar kojeg su operativne, razlikuju od drugih nevladinih organizacija. LDA razvijaju partnerstva s lokalnim vlastima i nevladinim organizacijama iz cijelog svijeta. Zapravo, Agencije lokalne demokratije izgrađuju partnerstva s lokalnim vlastima i nevladinim organizacijama iz cijele Evrope, time dajući čitavoj mreži direktan pristup međunarodnoj strukturi kroz potporu ALDA-e, Vijeća Evrope i Evropske unije.

0+
Projekta
0+
Učesnika
0+
Korisnika
0+
Partnera