bs
bs

Partnerstva i mreže

U partnerstvu s LDA Mostar uvijek ste na dobitku

Partneri LDA Mostar

  • Regija Puglia, Italija (partner lider)
  • Grad Mostar, Bosna i Hercegovina (partner domaćin)

 

 

 

 

Imati mogućnost saradnje s članovima organizacije ALDA (www.alda-europe.eu)

LDA Mostar je jedna od 17 Agencija lokalne domokratije koje su od 1993. godine aktivne na području zemalja Zapadnog Balkana, Istočne Evrope i Sjeverne Afrike, a čiji rad koordinira Europska asocijacija za lokalnu demokratiju ALDA sa sjedištima u Briselu, Strazburgu i Vicenzi. Ova velika međunarodna mreža sastoji se od preko 200 partnera, i preko 300 članova uključujući gradove, regije i pojedince s područja cijele Evrope.

ALDA sa svojom mrežom Agencija lokalne demokratije, te mrežom svojih članova, kao vodeća organizacija civilnog društva na evropskom nivou, pruža velike mogućnosti saradnje i realizacije aktivnosti usmjerenih ka jačanju civilnog društva, te davanju podrške procesu demokratizacije prvenstveno društvima u tranziciji u zemljama Jugoistočne Evrope.

Realizirati zajedničke projekte

LDA Mostar sa svojim fund-raising kapacitetom, te izgrađenom mrežom partnera na međunarodnom nivou, može biti Vaš ozbiljan partner u realiziranju projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Učestvovati u procesu širenja Evropske unije

LDA Mostar sa svojim partnerima realizira projekte usmjerena k jačanju lokalne uprave, zaštiti ljudskih prava, interkulturalnog dijaloga, angažiranju mladih, jačanju civilnog društva, uključivanju građana u procese donošenja odluka, te projekte ekonomskog razvoja. Sve ove aktivnosti imaju jedan zajednički cilj, a to je izgraditi Bosnu i Hrecegovinu kao moderno demokratsko društvo spremno za pridruživanje Evropskoj uniji, što je u skladu s generalnom strategijom proširenja.

Koristiti mrežu partnera za svoju promociju

Učešće u mreži partnera Agencije lokalne demokratije znači jedinstvenu priliku za Vašu promociju. Učešće u mreži će znatno olakšati realiziranje Vaših ideja i projekata na evropskom nivou, bilo da se radi o turističko-ekonomskoj strategiji, razmijeni iskustava, radu s mladima, te drugim aktivnostima od zajedničkog interesa.