bs
bs

LDA Mostar najavljuje Pop-Up Market i Pop-Up Galerije u Mostaru

Agencija lokalne demokratije Mostar u sklopu EU projekta CLINK organizira POP-UP Market, koji će se održat 3.9.2019. godine na platou Male Tepe u Mostaru s početkom u 18:00 sati. POP-UP Market osmišljen je kao izložbeno-prodajni market na kojem će mladi umjetnici iz Bosne i Hercegovine izložiti svoje umjetnine i rukotvorine inspirirane kulturnim nasljeđem svoje zemlje.

Dio programa POP-UP Marketa predviđen je za POP-UP Galerije u sklopu kojih će posjetitelji imati priliku pogledati, ali i biti dijelom izvedbi mladih umjetnika kroz tradicionalne pjesme, plesove, te dramska djela utemeljena na kulturnom nasljeđu BiH. Događaj će također biti prilika za sve posjetitelje da uživaju u tradicionalnoj gastronomiji Bosne i Hercegovine.

POP-UP Marketu i POP-UP Galerijama predhodi prva samostalna izložba mladog fotografa Nermina Krupića, također inspirirana kulturnim nasljeđem Bosne i Hercegovine, a koja će se održati u petak, 30.8.2019. godine u Black Dog Pub-u u Mostaru s početkom u 20:00 sati. Fotografije ovog mladog fotografa također će biti dio POP-UP Marketa.

Kroz aktivnost POP-UP Galerija projekta CLINK Agencija lokalne demokratije Mostar, u suradnji sa Street Arts Festivalom Mostar, ugošćava mlade umjetnike koji će za vrijeme Street Arts Festivala Mostar 2019., od 1.9. – 8.9.2019. godine, oslikavati murale inspirirane kulturnim nasljeđem BiH, te će ulice Mostara u narednom periodu krasiti likovi Alekse Šantića i njegove Emine, kao i lik posljednje Bosanske kraljice Katarine Kosača – Kotromanić.

Related Posts