bs
bs

Održana druga faza programa Building Blocks

„Building Blocks Interior”

3. i 4. oktobra/listopada održana je prva radionica 2. faze programa Building Blocks, čiji učesnici su bili djeca u dobi od 9 – 12 godina pod nazivom „Building Blocks Interior”.

Rezultat programa“ „Building Blocks Interior“, segment jednog interijera u stvarnom mjerilu, će biti dio izložbe koja će se krajem novembra tekuće godine otvoriti u prostoru Muzičke škole  na Musali. Za vrijeme trajanja izložbe, organizacijom niza edukativnih programa i radionica, ADA centar će pružiti priliku svim zainteresiranim građanima, bez obzira na uzrast, da se priključe ovom programu i na taj način podrže aktivnosti ADA centra.

LDA Mostar u partnerstvi sa Fargfabrikenom želi otići korak dalje u Mostaru na način da se na postojeći koncept dodaje nova misija, kreiranje interijera. Pored učenja o formi, estetici i prostornoj artikulaciji objekta, ova proširena verzija Building Blocks programa djeci će pomoći da nauče i shvate koliko je funkcionalnost u arhitekturi značajna karika u procesu stvaranja objekta, bez obzira na njegovu namjenu.

Building Blocks” je program osmišljen od strane Fondacije za savremenu umjetnost i arhitekturu Färgfabriken iz Štokholma. Ovaj program postavlja djecu i njihove ideje u središte savremene arhitekture. To je razigrani proces kojim se djeci pruža prilika da svoje kreativne vizije pretoče u stvarnost. Ovo je novi način razmišljanja i inovativna edukacijska metoda, no iznad svega ovaj program daje konkretnu sliku o tome kako djeca mogu biti uključena u proces kreiranja prostora u kojem žive.

O svim fazama pripreme izložbe kao i tačnom datumu otvorenja, obavijestiti ćemo vas putem FB i stranice ADA centra www.cadamostar.com.

 

Related Posts