bs
bs

Poziv za dopisnike za mlade na Balkanu

Otvoren poziv za dopisnike za mlade na Balkanu

Da li uživaš u pisanju i kreiranju videa? Da li imaš želju da svojim vremenom, stručnošću i posvećenošću doprineseš ovom Europskom progamu, ali i lokalnoj zajednici? Ako da, onda je ovo prilika za tebe! Apliciraj sada i postani mladi dopisnik…

U sklopu druge godine projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, ALDA i osam Agencija lokalne demokratije u potrazi su za 16 mladih volontera za poziciju Dopisnika za mlade.

U potrazi smo za mladim i dinamičnim ljudima koji će zajedno s nama raditi na temu učešća mladih na lokalnom i regionalnom nivou u toku 12 mjeseci.

Naš budući Dopisnik za mlade imat će priliku:
– Kreirati pisane i video materijale o temama koje se tiču mladih, kao i materijale za naše regionalne biltene i internet kampanje za podizanje svijesti
– Surađivati s međunarodnim timom omladinskih suradnika i koordinacijskim osobljem iz 5 različitih zemalja: Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova *
– Proširiti znanje o omladinskom angažmanu, kulturoj raznolikosti i inkluziji, društvenom utjecaju i komunikacijskim vještinama
– Doprinijeti s vlastitim idejama i inicijativama za jačanje politike mladih i dijaloga na lokalnom nivou
– Promovirati svoj rad na regionalnoj web platformi: www.alda-balkan-youth.eu

Volonterima će se omogućiti obuka o osnovama komunikacije (prikupljanje, objavljivanje i prezentiranje informacija; izvještavanje vijesti i stvaranje video reportaža) i o primjeni kroskulturalne metodologije rada. Dopisnici za mlade trebaju pohađati plaćeni trening koji se održava u Ohridu u Makedoniji u martu 2016. Nakon  obuke, dopisnici za mlade će imati mentorstvo u trajanju od nekoliko mjeseci.

Poziv je otvoren za mlade ljude  između 18 i 30 godina, sa dobrim poznavanjem engleskog jezika , koji su spremni da se uključe u novo kreativno volontersko iskustvo.

Trajanje angažmana je 12 mjeseci.

Da biste se prijavili, molimo Vas da pošaljete motivacijsko pismo i CV na engleskom jeziku  lokalnom  koordinatoru u vašoj zemlji, do 10. marta 2016. godine (navedene u nastavku). Prethodno odabrani kandidati bit će kontaktirani za intervju.

Projekt Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana, nastao je uz financijsku podršku Evropske komisije u okviru IPA Civil Society Facility – Regionalna mreža. Projekt kooordinira ALDA i lokalno provodi 7 Agencija lokalne demokratije iz Mostara, Zavidovića, Prijedora (Bosna i Hercegovina), Subotice i Knjaževca (Srbija), Nikšića(Crna Gora), Peći(Kosovo) i ALDA Skoplje(Makedonija). Za više informacija posjetite službenu stranicu Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, i našu Facebook stranicu.

Kako se prijaviti?
Molimo pošaljite svoj CV i motivacijsko pismo na engleskom jeziku na sljedećim adresama:
• Makedonija
Kandidati iz opština Kavadarci, Centar i Skopje – aldaskopje@aldaintranet.org
• Bosna i Hercegovina
Kandidati iz Grada Mostara – ldamostar@aldaintranet.org
Kandidati iz opštine Prijedor – ldaprijedor@aldaintranet.org
Kandidati iz opštine Zavidovići – LDAZavidovici@aldaintranet.org
• Crna Gora
Kandidati iz opštine Nikšić – ldamontenegro@aldaintranet.org
• Srbija
Kandidati iz opštine Subotica – ldasubotica@aldaintranet.org
Kandidati iz opštine Knjaževac – ldacss@aldaintranet.org
• Kosovo *
Kandidati iz opštine Peć – LDAKosovo@aldaintranet.org

 

Related Posts