bs
bs

Ceremonija otvaranja programa Mostar LAB

Mostar LAB Muzička škola – Trg Musala Mostar – 23.-26.04.2015.

Ceremonija otvaranja programa Mostar LAB i inauguracija centra za umjetnost, dijalog i arhitekturu ADA Mostar održana je u Muzičkoj školi 23. aprila/travnja 2015. sa početkom u 19:00 sati.

U organizaciji Agencije lokalne demokratije Mostar i fondacije za modernu umjetnost i arhitekturu Färgfabriken iz Štokholma, ova ceremonija bila je prilika da se predstave aktivnosti, kao i organizacije i institucije koje su učestvovale u kreiranju ideje i procesu stvaranja Centra ADA.

Program Mostar LAB je eksperimentalna interpretacija Centra ADA kojim se želi pokazati čime će se centar baviti kao neovisna platforma za uspostavu dijaloga koristeći arhitekturu i umjetnost kao sredstva artikuacije.
Program Mostar LAB krenuo je sa Seminarom na temu društveno odgovornog poslovanja koji je prethodio ceremoniji otvaranja. Tokom drugog dana programa Mostar LAB, 24. aprila/travnja  građani Mostara imaju priliku prisustvovati: prezentaciji iskustava Fondacije Färgfabriken, prezentaciji projekata Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara,  te predavanju i razgovoru sa arhitektom Amirom Vuk Zecom na događaju nazvanom “Kafa sa arhitektom”. Tokom vikenda 25. i 26. aprila/travnja u prostoru Muzičke škole održati će se radionica “Building Blocks” pod vodstvom  Emilie Rosenqvist. Djeca Mostara imati će ulogu klijenata arhitektima, koji će dječije ideje i snove pretvarati u realnost.
Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su predstavnici institucija vlasti, nevladinih organizacija, poslovnog sektora, građani, saradnici i prijatelji Agencije lokalne demokratije Mostar. Gostima se obratio gradonačelnik Grada Mostara gospodin Ljubo Bešlić, te predstavnici Fondacije Färgfabriken, Agencije lokalne demokratije Mostar, te entuzijasti novoosnovanog Centra za Arhitekturu, Dijalog i Umjetnost ADA Mostar.

 

Related Posts