bs
bs

Dodjeljene zahvalnice neformalnim skupinama i udugama mladih za uspješnu realizaciju projektnih ideja kroz fond malih grantova Lokalne inicijative mladih

Šest uspješno implementiranih projekata za mlade kroz fond malih grantova Lokalne inicijative mladih Mostara

U organizaciji Agencije lokalne demokratije Mostar, danas su u prostorijama Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara uručene zahvalnice predstavnicima neformalnih skupina mladih kao i predstavnicima uduga mladih koje su implementirale projektne ideje financirane kroz grant sredstva fonda Lokalne inicijative mladih, koji se provodi u sklopu EU projekta Regionalana platforma za učešće i dijalog mladih Balkana / Balkan regional platform for youth participation and dialogue, u suradnji s Gradom Mostarom.

Kroz spomenuti projekt osigurano je ukupno 6.000,00 € sredstava za implementaciju 6 projektnih ideja koje su potekle isključivo od strane mladih s područja Grada Mostara. Sredstva za implementaciju se dodjeljuju od druge godine projekta, tj. 2016., a sufinaniranje fonda Lokalne inicijative od 2017. godine osigurava i Grad Mostar, koji je za 2017. godinu u fond izdvojio 30% sredstava, a za 2018. godinu 50%.

Od 2019. godine, u skladu sa Sporazumom o razumijevanju potpisanog s LDA Mostar, Grad Mostar preuzima obvezu dodjele malih grantova uspješnim projektnim prijedlozima neformalnih skupina ili udruga mladih s područja grada, na godišnjoj razini u ukupnom iznosu od 2.000,00 €.

Zahvalnice su uručili direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar, Dženana Dedić i načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara, Božo Ćorić, koji su tom prilikom izrazili zadovoljstvo brojem kvalitetnih ideja koje potječu od mladih Grada Mostara, a koje su, što je još važnije, uspješno implementirane na kreativan i kvalitetan način.

 

Related Posts