bs
bs

Drugi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2018.

Održan drugi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2018. godini

Dana 12. jula /srpnja, u prostorijama LDA Mostar, održan je drugi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2018. godini.

Mladi su na raspravljali o detaljima održavanja panel diskusije koja je planirana za septembar/rujan ove godine, a na kojoj će sudjelovati predstavnici podmlatka političkih stranaka i mladi grada Mostara.

Dogovoreno je da će panel diskusija biti zakazana za 18. septembra/rujna, prije održavanja općih izbora u Bosni i Herzegovini. Mladi grada Mostara bit će pozvani putem javnog poziva koji će biti raspisan u august/kolovozu, dok će s druge strane biti pozvani predstavnici podmlatka svih relevantnih političkih stranaka.

Cilj panel diskusije je raspraviti sve relevantne probleme s kojima se suočavaju mladi u svojoj lokalnoj zajednici kako bi dobili odgovore i moguća rješenja od političkih predstavnika, te u konačnici razviti dijalog i svjest mladih o važnosti građanske participacije u kreiranju odluka koje na njih izravno utječu.

Podsjećamo da se u Gradu Mostaru već desetu godinu za redom ne održavaju lokalni izbori, a većina mladih nikad nije imala priliku da glasa ili bude izabrana na lokalnim izborima.

Sljedeći koraci su planiranje promotivne kampanje kao i logističkih detalja vezanih za organizaciju panel rasprave.

Na sastanku je također potvrđeno da Grad Mostar namjerava ‘’institucionalizirati’’ Youth Taking Over Day po završetku projekta, kao aktivnost koja bi bila organizirana na godišnjoj bazi, a koja bi podrazumijevala susret mladih s predstavnicima gradskih vlasti na kojem bi mladi imali priliku raspravljati o problemima i davati prijedloge za poboljšanje uvijeta u svojoj lokalnoj zajednici.

Lokalna savjetodavna skupina mladih inicirana je kroz projekt Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balakana, koji je sufinanciran od EU, a sastanci grupe održavaju se četiri puta godišnje.

Related Posts