bs
bs

Budite dio inicijative Fronterra Mostar

LDA Mostar nositeljica inicijative Fronterra u Mostaru

Fronterra Mostar je dio međunarodne inicijative “Fronterra” koja u svojoj srži nosi ideju poticanja društvenog preduzetništva, promjene i zajedništva. Fronterra program održan je u Makedoniji u maju/svibnju 2016., a nakon programa u Mostaru, planirani su i programi u Hrvatskoj (Kostajnica), Srbiji (Sombor), Albaniji (Skadar), Grčkoj (Thessaloniki) i Sjevernoj Irskoj (Belfast).

Nositeljica Fronterra programa u Mostaru je Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar), koja djeluje u partnerstvu sa fondacijom Fronterra iz Amsterdama. Inicijativa je podržana od fondacije Porticus, a u Mostaru će se realizovati od 15. do 18.9.2016.

Fronterra program je četverodnevni program koji ima za cilj osnažiti lokalnu zajednicu i potaknuti promjenu nabolje kroz zajedničko poslovanje i inovativno korištenje postoječih resursa. Stoga, program će pružiti vrlo praktičnu obuku o društvenom preduzetništvu, i administrativnom, finansijskom i marketinškom aspektu pokretanja start up biznisa u BiH sa posebnim fokusom na biznise u oblasti umjetnosti i zanata, kulturnog turizma, kulinarstva i poljoprivrede. Također, Fronterra će pružiti priliku za ugodno druženje u prirodi, te platformu za povezivanje, kao i razmjenu ideja prilikom zajedničke večere na platou ispod Starog mosta.

Program je besplatan i otvoren za sve osobe starije od 18 godina koje žele pronaći mogućnosti, naučiti nove vještine, kreirati sebi zaposlenje i učiniti nešto korisno za sebe i svoju zajednicu.

Dodatne informacije, poziv za prijave i novosti možete pratiti na Facebook stranici www.facebook.com/fronterra.mostar i web stranici www.fronterra.eu, a sve upite možete slati na e-mail adresu: fronterra.mostar@gmail.com.

 

 

Related Posts