bs
bs

“Moj grad – grad mladih” – podržan kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost

“Moj grad – grad mladih” – podržan kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost

Od 20. 06. 2016. godine počinjemo sa implementacijom aktivnosti projekta “Moj grad – grad mladih”.
Nositelj projekta je Agencija lokalne demokratije Mostar. Projekt okuplja organizacije i učesnike iz Mostara i Nevesinja, te Prijedora i Sanskog Mosta. 40 mladih uzrasta od 15-19 godina, iz navedenih zajednica, aktivno će biti uključeno u implementaciju aktivnosti tokom 6 mjeseci trajanja projekta. Edukativnim i kreativnim sadržajima, te bliskom suradnjom s lokalnim vlastima, mladi će biti osnaženi liderskim i zagovaračkim vještinama, te upoznati se sa važnosti uključivanja u demokratske procese odlučivanja u lokalnim zajednicama, a sve sa ciljem promoviranja mira, izgradnje tolerancije, suživota i bolje budućnosti.

Projekt ima za cilj jačanje svijesti mladih iz lokalnih zajednica za prevazilaženje podijeljenosti i jačanje povjerenja među mladima s teritorije Mostara, Nevesinja, Prijedora i Sanskog Mosta, jačanje znanja i vještina mladih za aktivno participiranje u lokalnoj zajednici kroz zagovaračku kampanju, te lokalne akcije mladih u zajednicama učesnicama.

Projekt “Moj grad, grad mladih” je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost kojeg implementira Catholic Relief Services u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

VIDEO: Moj grad – grad mladih, PRO-BuduĆnost
Budi rijeka koja spaja by Elmin HuriĆ (mladi Prijedora i Sanskog Mosta)

 

 

 

Related Posts