bs
bs

Naša priča – Info Point Mostar

Info Point Mostar – četiri godina rada s mladima i za mlade

Info Point Mostar nastao je u okviru EU projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“ / ‘’Balkan Regional Platform for Youth Participation and Dialogue’’ koji je implementiran od 2015. – 2018. godine na području 8 lokalnih zajednica Zapadnog Balkana, a čiji je partner na području Mostara Agencija lokalne demokratije Mostar.
Cilj projekta bio je doprinijeti strukturiranju regionalne tematske suradnje i koordinacije između OCD-ova i javnih vlasti zemalja sudionica, u svrhu poboljšanja okruženja pogodnog za aktivizam i sudjelovanje mladih, posebice mladih iz podzastupljenih skupina.
Kroz spomenuti projekt kreirani su i Info Point-ovi za mlade u Mostaru, Prijedoru, Zavidovićima, Subotici, Knjaževcu, Nikšiću i Peći. Na taj način mladima regije je omogućen brz i lagan pristup informacijama o obrazovanju, stipendijama i programima Europske unije, programima mobilnosti mladih, tj. volontiranja i aktivizma, tečajevima, radionicama, studentskom smještaju, slobodnim radnim mjestima, kao i svim drugim lokalnim i regionalnim informacijama relevantnim za mlade.
Od početka 2019. godine, Info Point Mostar nastavlja svoje djelovanje izvan granica projekta, i dalje u okviru rada Agencije lokalne demokratije Mostar. Cilj Info Point-a Mostar i dalje ostaje isti, pravovremeno donositi provjerene i korisne informacije u svrhu poboljšanja statusa mladih.

Related Posts