bs
bs

Održana radionica Youth Art

Youth Art radionica – problemi mladih izraženi kroz fotografiju i video

Agencija lokalne demokratije Mostar, u okviru projekta „Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana“ organizirala je Youth art radionica u periodu od 15.-19. juna/lipnja. Radionica je održana  u prostorijama Muzičke  škole na Trgu Musala u Mostaru. Mladi su na kreativan način, pod vodstvom moderatora, kroz fotografiju i video, izrazili svoje stavove prema određenim problemima, preprekama kao i željama grada na Neretvi. Na taj način potaknut je timski rad, uspostaviljen dijalog, mladi su aktivno slušali i postavljali pitanja, te razmjenili iskustava.

Tijekom prvog dana radionice mladi su se međusobno upoznali, te su razradili koncept umjetničkog izraza. Naučili su kako uvidjeti pravi problem i kako ga zabilježiti. Potom su tri dana šetali ulicama grada na Neretvi i zaustavljali trenutak realnog života na svojim fotoaparatima.

U četvrtak 25.06.2015., sudionici radionice, zajedno sa Agencjom lokalne demokratije u Mosatru, prirediti će izložbu u prostorijama Muzičke škole na Trgu Musala, sa početkom u 20:00 sati, gdje će predstaviti svoje eksponate, te na kreativan način ukazati na važnost izražavanja mladih, i poslati poruku svom gradu i regiji, kako žele biti dio pozitivnih promjena u društvu. Pozivamo Vas da nam se pridružite i da zajedno doživimo grad onakvim kakvim ga mladi vide.

Pet najboljih radova, koji će biti kasnije odabrani od strane komisije, biti će dio putujuće izložbe. Putujuća izložba će biti organizirana do kraja ove godine u 8 balkanskih gradova/općina, u 5 balkanskih zemalja (BiH, Makedonija, Kosovo, Srbija, Crna Gora) koje sudjeluju u ovom projektu i u kojim će također biti organizirane radionice ovakvog tipa.

Projekt „Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana“ financiran je od strane Europske komisije, kroz program Civil Society Facility, Operating Grants to IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations, a realizira se tijekom 2015. godine u pet zemalja regije: Bosni i Hercegovini (Mostar, Prijedor, Zavidovići), Srbiji (Knjaževac, Subotica), Crnoj Gori (Nikšić), Kosovu (Peć) i Makedoniji (Skoplje).

Related Posts