bs
bs

S radom započela Youth Art radionica u Mostaru

Youth Art radionica u Mostaru – 15.-19.06.2015, Muzička škola, Trg Musala

Regionalna platforma za dijalog i učešće mladih Balkana okuplja mlade iz cijelog regiona oko zajedničke ideje stvaranja pozitivnog okruženja za uključivanje mladih.

Veliki broj različitih aktivnosti realizira se u 8 gradova iz 5 zemalja regiona, a ovaj put u Mostaru organiziramo radionicu gdje će mladi Mostara promatrati svoj grad i dati svoje viđenje i ideje, interpretirati snove o svome gradu putem fotografije i videa. Kroz pet kreativnih dana ove ineraktivne radionice mlade će animirati Alma i Zlatan – LDA kreativni tim, koji će pobuditi njihove snove, inspirisati nove i drugačije vizije grada, njegovih prostora i sadržaja. Putem fotografije i videa mladi će poslati poruku svome gradu i regionu.

Odabrani radovi sa ovakvih radionica koje će se organizirati i u Prijedoru, Zavidovićima, Subotici, Knjaževcu, Nikšiću, Vevčanima i Peći, biti će eksponati putujuće izložbe koja će do kraja godine proputovati svim ovim gradovima, a biti će postavljena i na regionalnom sajmu mladih u Subotici u septembru/rujnu ove godine.

Ljepota mladosti je upravo u tome što o životu nemaju ideju nego iluziju, a upravo ta iluzija je snaga koja nas pokreće ka boljem, višem, drugačijem.

 

Related Posts