bs
bs

Održana radionica “Prozor mog života”

Održana radionica “Prozor mog života”

Centar za Arhitekturu, Dijalog i Umjetnost ADA Mostar i Agencija lokalne demokratije Mostar organizirali su još jednu radionicu za nase najmlađe, one koji su trenutno u Mostaru i provode dio raspusta kući. Kako bismo im ga učinili zanimljivijim i malo drugačijim, odlučili smo upriličiti jos jednu u nizu kreativnih interaktivnih radionica. Ovaj put u pitanju je bila radionica za djecu „PROZOR MOG ŽIVOTA“.

Radionica je održana u Centru za kulturu Mostar 19. i 20.7. Izložba rezultata radionice desila se u sklopu otvorenja Tradicionalne selektivne godišnje Izložbe “Collegium Artisticum 2016 – Arhitektura” 20.7. u 19:30 sati u Centru za kulturu Mostar, kao dio manifestacije “Mostarsko ljeto 2016”.

Radionica „Prozor mog života“ je snažan obrazovni resurs i imala je za cilj:
– Obučiti nove generacije da postanu učinkoviti čuvari baštine;
– Razviti samopouzdanje i sposobnost izražavanja mišljenja o fizički izgrađenoj i prirodnoj baštini;
– Razviti urođenu kreativnost;
– Razviti svijest i promijeniti stvari na bolje.

Kratki pregled onog što smo radili:
Prvi dan Radionice “Prozor mog života” protekao u odličnoj atmosferi. Iako je u Mostaru dosta vruće i sparno, mi se nismo obazirali. Nama je dan bio kreativan i pun energije. Posjetili smo Bišćevića kuću i MuM, te Hamam. Spremili smo se za pohod na drugi dan radionice).

Drugi dan radionice, rad, energija, kreativnost.

Zahvaljujemo se Centru za kulturu Mostar i kolegama iz Asocijacije arhitekata u BiH, Jasminu Sirci i Veadu Islambegović za učešće u programu i za odličnu saradnju u realizaciji ovog projekta. Posebno se zahvaljujemo našoj maloj raji i njihovim roditeljima koji nam redovono ukazuju svoje povjerenje dopuštajući svojoj djeci da učestvuju i rade u našim projektima. Plod dvodnevne radionice je večeras izložena instalacija “Prozor mog života”.
Izložba je otvorena u prostorijama Centra za kulturu i trajati će do 25.7.2016. godine.

Više fotografija možete pogledati na stranici Centar za Arhitekturu, Dijalog i Umjetnost ADA Mostar.

Related Posts