bs
bs

Otvoreni poziv mladima Grada Mostara za učešće na javnoj tribini ”Pet do dvanaest”

Otvoreni poziv mladima Grada Mostara za učešće na javnoj tribini ”Pet do dvanaest”

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar), Vijeće mladih Grada Mostara (VMGM) i Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević) organiziraju javnu tribinu simboličnog naziva ”Pet do dvanaest” namijenjenu susretu mladih Grada Mostara s kandidatima za Opće izbore 2018. godine koji spadaju u kategoriju mladih do 30 godina. Održavanje javne tribine je planirano na dan 18.09.2018. s početkom u 11:55h u prostorijama OKC-a Abrašević u Mostaru.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na javnoj tribini prijaviti se mogu od ponedjeljka, 06.08.2018. do petka, 31.08.2018. godine.

Cilj ove javne tribine jeste pružiti priliku mladima Mostara da učestvuju u konstruktivnom dijalogu s predstavnicima podmlatka političkih opcija i da imaju priliku postavljati pitanja o mogućnostima doprinosa lokalnoj zajednici. Javna tribina je koncipirana na način da svaki predstavnik pozvane političke opcije ima dovoljno vremena da predstavi svoj politički plan, izloži svoje motive i program rada svoje političke opcije usmjeren ka načinima poboljšanja položaja mladih u Gradu Mostaru.

Povod organiziranju ove javne tribine je činjenica da Gradsko vijeće Grada Mostara formalno ne postoji od 2012. godine, te da lokalni izbori u Gradu nisu održani 10 godina. U skladu s tim generacije mladih ovoga Grada nikada nisu imali priliku da biraju i budu birani. LDA Mostar, VMGM i OKC Abrašević, će i u budućnosti, baš kao i u prethodnom periodu, akcenat stavljati na mlade, te im pružati priliku i mogućnost da slobodno, demokratski i argumentovano, u duhu kulture dijaloga, iznesu svoja mišljenja i stavove.

Otvoreni poziv za sudjelovanje na javnoj tribini bit će oglašen putem sljedećih web stranica: www.ldamostar.org; www.vmgm.ba; http://okcabrasevic.org/, kao i Facebook stranica organizatora, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem sljedećeg LINKA.

 

Related Posts