bs
bs

Posjeta srednjoškolaca Nevesinja

Posjeta srednjoškolaca Nevesinja i Mostara Agenciji lokalne demokratije Mostar

Nakon što su u martu ove godine srednjoškolci iz Nevesinja prvi put posjetili Mostar i vjerske objekte, željeli su ponovno doći i družiti se s vršnjacima iz Mostara.

U okviru projekta PRO-Budućnost Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, u utorak, 28. 04. 2015. u Mostaru je organiziran susret učenika gimnazije Aleksa Šantić Nevesinje i predstavnika različitih srednjih škola Grada Mostara.

Za projekat je od izuzetne važnosti potaknuti posebno mlade ljude na susrete, učenje o drugom i drugačijem, otvaranju ka povjerenju, prihvaćanju različitosti, ali i jedinstvenosti. Ovi srednjoškolci su već podijelili jedno zajedničko obogaćujuće iskustvo, što ih je potaknulo da izraze želju za ponovnim susretom.

Susret je započeo u Vijećnici Grada Mostara, gdje je učenike dočekala predstavnica Gradske uprave Mostara, savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina.

Četrdesetak učenika iz oba grada proveli su zajedno taj dan, posjetivši Multimedijalni muzej gdje su prisustvovati interaktivnoj predstavi o Gradu Mostaru u izvedbi Teatra mladih iz Mostara, arheološki muzej Grada Mostara i ostale znamenitosti, te izložbu Patchwork Mostar u Srednjoj muzičkoj školi, na trgu Musala, gdje im je domacin bila Agencija lokalne demokratije Mostar, te ih provela kroz kreativni proces koji se odvijao u objektu Muzicke skole u protekle 3 godine, gdje su arhitektura i umjetnost koristeni kao alat za dijalog.

Vise o ovom susretu mozete procitati na OVOM LINKU

Related Posts