bs
bs

Press konferencija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava “Moj grad“ Grad mladih

Press konferencija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava “Moj grad“ Grad mladih

Sanski Most 09. decembar 2016.
U povodu 10. decembra međunarodnog dana ljudskih prava, u prostorijama Centar za izgradnju mira u Sanskom Mostu, održana je press konferencija projekta “Moj grad“ grad mladih. Agencija lokalne demokratije Mostar je u posljednjih 6. mjeseci, u saradnji sa lokalnim koordinatorima iz Sanskog Mosta te uz podršku Centra za izgradnju mira, realizirala niz aktivnosti navedenog projekta.

 

U Prijedoru i Sanskom Mostu aktivno su se uključile neformalne grupe mladih, koji su imali priliku realizirati svoje projektne ideje što je bio konkretan primjer angažmana i saradnje mladih. Uključeno je više od 40 mladih ova dva grada koji su se družili i radili zajedno tokom dva dvodnevna seminara, a svoje aktivnosti i druženje zabilježili video zapisom.

Na press konferenciji 9. decembra 2016. godine mladi su imali priliku da govore o svojim aktivnostima, podijele svoja iskustva i čuju nešto više o projektu PRO “ Budućnost, od člana radne grupe Vahidina Omanovića, koji je govorio o najvećem mirovnom projektu u Bosni i Hercegovini, nakon rata.
Svi prisutni su imali priliku da pogledaju film “Budi rijeka koja spaja”, koji je uradila grupa mladih iz Sanskog Mosta.

Nakon aktivnosti koje su implementirali, mladi su bogatiji za po dvije lokalne inicijative koje su realizirane u Sanskom Mostu i Prijedoru. Mladi u Sanskom Mostu također su uredili dio plaže na rijeci Sani i postavili sve klupe, na kojima će biti ispisane poruke mira, dok su mladi u Prijedoru u sklopu Lokalne inicijative napavili teretanu na otvorenom, koja će biti na raspolaganju svim generacijama grada Prijedora.
Konferenciji je prisustvovalo preko 30 učesnika projekta “Moj grad “ grad mladih, te članova radne grupe Prijedor-Sanski Most projekta PRO-Budućnost.

Tuesday, 13 December 2016 10:09

Related Posts