bs
bs

Press konferencija projekta “Moj grad“ grad mladih.

Press konferencija projekta “Moj grad“ grad mladih.

Nevesinje 12.12.2016. – prostorije srednjoškolskog centra Nevesinje

Na press konferenciji predstavljene su aktivnosti realizirane tokom šest mjeseci trajanja projekta. Agencija lokalne demokratije Mostar u saradnji sa lokalnim koordinatorima/cama aktivno je radila na jačanju svijesti mladih iz lokalnih zajednica za prevazilaženje podijeljenosti i jačanje povjerenja među mladima iz Mostara, Nevesinja, Prijedora i Sanskog Mosta.

 

Zajedničke radionice, druženja, posjete kao i konkretne aktivnosti na revitalizaciji lokaliteta koja koriste mladi u ova četiri grada bitno su doprinijela uspostavljanju komunikacije i konkretne saradnje kako između lokalnih zvaničnika i predstavnika nevladinog sektora, tako ui mladih iz ovih gradova.

Na press konferenciji u Nevesinju prisustvali su zvaničnici opštine Nevesinje: Milutin Samardžić zamjenik načelnika i Siniš¡a Bratić načelnik za privredu; predstavnik Grada Mostara: Neddžad Vuk savjetnik za sport Odjela društvenih djelatnosti; predstavnici srednjoškolskog centra Nevesinje: Vukan Bratić direktor i Danica Đurasović zamjenica direktora, Branimir Tamindžija član radne grupe PRO-Budućnost projekta, Aleksandra Kravić lokalna koordinatorica projekta te Dženana Dedić direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar.

 

Nakon press konferencije predstavnike projektnog tima primili su načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović i predsjednik Skupštine Nevesinje Momčilo Vukotić. Ovo je bila prilika za upoznavanje sa novom upravom Opštine Nevesinje, te prezentiranje dosadašnje saradnje.

Na zadovoljstvo svih prisutnih iskazani su pozitivni stavovi vezani za nastavak dobrih odnosa, razmjenjena konkretna iskustava o strukturama lokalne uprave i projektne saradnje te dogovoren nastavak saradnje na svim nivoima.
Bilo je iznimno zadovoljstvo učestvovati u konkretnim i stvarnim akcijama izgradnju mira, pomirenja i prosperitetnog suživota na našim prostorima.

Tuesday, 13 December 2016 12:46

Related Posts