bs
bs

Prijedlog novog zakona o neradnim danima

Prijedlog novog Zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u BiH

Kao što je javnosti poznato, Vijeće ministara BiH je u decembru/prosincu 2015. godine utvrdilo prijedlog Zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u Bosni i Hercegovini, kojim je određen podjednak broj neradnih dana tokom godine za obilježavanje vjerskih praznika za muslimane/ke, pravoslavce/ke, katolike/kinje, pripadnike/ce jevrejske i svih ostalih vjera u Bosni i Hercegovini.

Mreža za izgradnju mira, koalicija 99 mirovnih organizacija iz čitave BiH, je pripremila alternativni prijedlog Zakona o neradnim danima. Saopštenje i prijedlog Zakona možete pronaći na OVOM LINKU

Povodom sjednice Parlamenta BiH na kojoj će se raspravljati o Zakonu o neradnim danima, Mreža za izgradnju mira će organizirati konferenciju za medije u utorak, 12. januara/siječnja sa početkom u 10.00 na stepeništu ispred Parlamenta BiH, Trg Bosne i Hercegovine 1.

Pozivamo vas da se dođete na skup, da se priključite i iskažete svoju podršku ovoj inicijativi koja je došla od šireg bh. civilnog društva, dakle i vas. Bitno je da dođemo i kažemo šta mislimo, napokon svi mi radimo na izgradnji mirne i bolje BiH za nas i generacije koje će doći iza nas.

Više informacija na OVOM LINKU

Inicijativa i prijedlog Zakona je u potpunosti zasluga Saše Gavrića, Sarajevski otvoreni centar, kome se i na ovaj način zahvaljujemo na sjajnom angažmanu za primjer svima nama.

Mreža za izgradnju mira

 

Related Posts