bs
bs

PROGRAM ZA MLADE LDA MOSTAR

Program za mlade Agencije lokalne demokratije Mostar

 

Agencija lokalne demokratije Mostar u suradnji sa Centrom ADA Mostar, u period od 6. – 10.03.2017. godine, pripremila je sveobuhvatan programa za 20 učenika srednje škole koji su preko programa Rustic Pathways stigli u Mostar.

Učesnici programa bili su srednjoskolaci, polaznici Međunarodne srednje škole u Hong Kongu, koji su kroz sadržajan i bogat program mogli doživjeti Mostar, kroz sve njegove aspekte, počvš¡i od kulture, arhitekture, istorije, gastronomije pa sve do umjetnosti.

Pored turističkih posjeta, obilazaka, radionica i drugih kulturno-umjetničkih sadržaja, koji su tretirale pojmove javnog prostora i kulturno-istorijskog naslijedja grada, teatra u javnom otvorenom prostoru, tradicijskih zanata i gastronomije Hercegovine, u sklopu ovih pet intenzivnih dana, učesnici programa imali su priliku da, zajedno sa srednjoškolcima grada Mostara, ostvare nova prijateljstva, steknu nova iskustva i znanja, i sa sobom ponesu predivne utiske i uspomene, te ideje i poruke koje ce prenijeti svojim vršnjacima.

Inače, Rustic Pathways  je organizacija koja u okviru svog djelovanja pruža usluge obrazovanja, te pustolovnih programa za studente širom svijeta. Kroz dugu historiju svog djelovanja pokrenuli su voše od 100 programa u preko 20 zemalja na pet kontinenata. Misija, vizija i vrijednosti ove organizacije kreiraju puteve kojima  vode svoje programe, u partnerstvu sa lokalnim zajednicama.

Related Posts