bs
bs

Javni poziv – Balkan Kaleidoscope

Edukativne radionice u sklopu projekta Balkan Kaleidoscope

Otvoreni poziv za edukativne radionice za mlade na temu ”Multiperspektivnost u prenošenju povijesti/historije/istorije”

AGENCIJA LOKALNE DEMOKRATIJE MOSTAR

Poziva sve mlade od 15 – 30 godina starosti na sudjelovanje u radu edukativnih radionica na temu ”Multiperspektivnost u prenošenju povijesti/historije/istorije koje će se održati u Mostaru u sklopu projekta Balkan Kaleidoscope, sufinanciranog kroz EU program Europa za građane.

Namjera projekta Balkan Kaleidoscope je skrenuti pozornost na važnost i vrijednost usmene tradicije, te na važnost posmatranja povijesnih/historijskih/istorijskih događaja iz više kutova, tzv. multiperspektivni pristup. Projekt ima za cilj osposobiti mlade za dublje razumijevanje zajedničke europske povijesti/historije/istorije i zajedničkih vrijednosti, te važnost razvijanja poštivanja, tolerancije i uvažavanja europske raznolikosti na temelju sjećanja na jugoslavenske ratove i njihove posljedice za modernu Europu i njeno društvo, kao i razumijevanje postavki na kojima se temelje europske integracije.

Radionice će pružiti priliku mladim ljudima da bolje razumiju složenost i delikatnost interkulturnog dijaloga, te da kroz druženje i učenje razviju sposobnost korištenja metodologije različitih perspektiva.

Prva radionica (20 polaznika): subota, 10.3.2018.

Druga radionica (20 sudionika): subota, 17.3.3018.

Jednodnevni edukativni izlet svih polaznika: subota, 24.3.2018.

Po završetku radionica bit će predstavljeni rezultati rada sudionika, a istima će biti uručene potvrde o učešću. Rezultati radionica će naknadno biti predstavljeni i na multukulturnoj platformi projekta, kao i na završnoj konferenciji projekta.

Rok za podnošenje prijava: srijeda, 28.2.2018.

Prijave slati na e-mail adresu: jelena@ldamostar.org

Related Posts