bs
bs

Prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2016.

Prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2016. godini

Dana 16.03.2016. održan je prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara, kao dio aktivnosti projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, financiranog od EU.

Obzirom da je sastav savjetodavne skupine izmijenjen i proširen novim članovima u odnosu na 2015. godinu, učesnici su prije svega upoznati sa prjektom i cjelokupnom platformom, njenim rezultatima, ciljevima i budućim aktivnostima, te im je data prilika da i sami predstave svoj rad u lokalnoj zajednici i šire.

Sastanku su pored predstavnika LDA Mostar prisustvovali predstavnici Vijeća mladih Grada Mostara, Studentskog zbora grada Mostara, zatim Udruženja mladih pedagoga, udruženja Liberta Mo, koja zastupa prava LGBT osoba i prava žena, te predstavnici kulturnih institucija i udruženja, Hrvatskog narodnog kazališta, OKC Abrašević i udruge Vrisak, kao i Američkog kutka Mostar. Uz dobru atmosferu, produktivne razgovore i razmijene mišljenja, na sastanku su dogovoreni sljedeći koraci koji će biti poduzeti kako bi savjetodavna grupa mladih Mostara, sačinjena od lokalnih aktivista/kinja počela zajedničko djelovanje u polju zagovaranja i realizacije bolje pozicije mladih u društvu i lokalnoj zajednici, odnosno u gradu Mostaru.

Zaključeno je da će obvezni sastanci savjetodavne grup ebiti 4 puta godišnje (kao projektna obveza), ali neobvezni sastanci održavat će se svakih 6 tjedana ili po potrebi. Kreirat će se i facebook grupa u kojoj ćemo razmjenjivati ideje i obavještavati savjetodavce o novostima. LDA Mostar vodi FB stranicu INFO POINT Mostar kojoj je cilj promovirati edukacije, stipendije, radionice i angažman mladih u Mostaru, te su članovi savjetodavne skupine i njihove organizacije pozvane su da kroz našu platformu promoviraju sve što je vezano za njihov rad.

 

 

Related Posts