bs
bs

Najava treninga: “Obuka za timove mladih dopisnika” u Ohridu

Trening: “Obuka za timove mladih dopisnika”

Od 21. do 25. 03.2016. godine, u organizaciji ALDA Skopje, održati će se trening “Obuka za timove mladih dopisnika”, na Ohridu, u Makedoniji, koji se organizira u okviru projekta “Regionalna platforma za ucesce i dijalog mladih Balkana”, financiranog od EU.

Seminar će okupiti 24 mlada dopisnika/ce i omladinske radnike/ce iz 8 Agencija lokalne demokratije koje ucestvuju u projektu, sa teritorije cijeog Balkana: Peć (Kosovo), Zavidovići, Prijedor i Mostar (Bosna i Hercegovina), Subotica i Knjaževac (Srbija), Skopje i Kavadarci (Makedonija) i Vlora (Albanija).
Tri predstavnika/ce Agencije lokalne demokratije Mostar ucestvovati ce na ovom treningu, te ce novostecenim znanjima i vjestinama znacajno doprinijeti poticanju I promociji demokratije, dijaloga i aktivnog ucesca mladih u gradu Mostaru.

Tokom ovog 5-dnevnog trening, učesnicima/ceama ce biti predstavljeni alati za jacanje vjestina komuniciranja i promocije ucesca mladih unutar mreze. Vodjeni trenerima/profesionalcima za komunikaciju i iz oblasti   omladinske politike i aktivizma, mladi dopisnici i omladinski radnici će izgraditi komunikacijsku strategiju mreze, učiti o vodjenju info tacaka i poboljšati svoje komunikacijske vještine u smislu pisanog, audio i video sadrzaja, te drustvenih medija.

Ovaj trening je dio projekta “Regionalna platforma za ucesce i dijalog mladih Balkana”, ciji je cilj da se bavi pitanjima politike mladih, dijalogom i ucescem mladih aa Balkana, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou.

 

Related Posts