bs
bs

Prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2018.

Održan prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2018.

Dana 11. aprila /travnja, u prostorijama LDA Mostar, održan je prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih Mostara u 2018. godini.

Na dnevnom redu je bilo nekoliko tema, a posebna pažnja je posvećena zagovaračkim kampanjama koje se kroz projektne aktivnosti provode u 2018. godini. Dogovoreno je kontaktiranje predstavnika Gradske uprave Grada Mostara kako bi se pokrenulo institucionaliziranje Youth Taking Over Day aktivnosti na godišnjoj bazi, a što podrazumijeva sastanak mladih grada Mostara sa predstavnicima Gradske uprave Grada na kojem bi se raspravljao o problemima s kojima se mladi suočavaju u svojoj lokalnoj zajednici. Također je dogovoreno lobiranje da se Lokalne inicijative mladih (fond za mlade) po završetku projekta, preusmjeri na Grad, tj. da grad od sljedeće godine u punom iznosu financira grant sredstva za projektne ideje mladih.

Na sastanku je također dogovorena organizacija panel rasprave na kojoj će sudjelovati predstavnici podmlatka političkih stranaka i mladi grada Mostara. Panel rasprava je planirana za septembar/rujan, 2018. pred opće izbore u BiH, a zamišljena kao kao platforma na kojoj će mladi imati priliku iznijeti probleme s kojima se suočavaju u lokalnoj zajednici I pokušati dobiti odgovore I moguća rješenja od predstavnika političkih stranaka. Podsjećamo da se u Gradu Mostaru već desetu godinu za redom ne održavaju lokalni izbori, a većina mladih nikad nije imala priliku da glasa ili bude izabrana na lokalnim izborima.

Lokalna savjetodavna skupina mladih inicirana je kroz projekt Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balakana, koji je sufinanciran od EU, a sastanci grupe održavaju se četiri puta godišnje.

 

Related Posts