bs
bs

Poziv za učešće na radionici #AsikMostar

Prijavite se na radionicu u sklopu projekta #AsikMostar

Imate između 12 i 17 godina? Želite se okušati u pisanju dramskog teksta, osmišljavanju i kreiranju kostima i scenografije? Prijavite se do 29.7.2017. na radionicu u sklopu projekta #AsikMostar!

Agencija lokalne demokratije Mostar je i ove godine kroz program lokalnih fondova za mlade grada Mostara, projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana/ Balkan regional platform for youth participation and dialogue, kofinansiranog od EU- financirala je dva projekata neformalnih skupina. Jedan od projekata je i #AsikMostar, koji se realizuje u saradnji sa neformalnom grupom mladih.

Projekt je prilagođen za djecu i mlade uzrasta od 12-17 godina starosti, a implementira ga neformalna skupina mladih uzrasta od 16-30 godina starosti. Glavna tema projekta je ljubav.

Projekt #AsikMostar temu ljubavi obrađuje kroz tri oblasti: dramski tekst, kostimografiju i scenografiju. Učesnici će u saradnji sa voditeljima projekta imati priliku napraviti rad koji će u konačnici publici biti predstavljen kao art performans 21.8.2017. u sklopu Mostarskog ljeta.

Ako želite sudjelovati u stvaranju pozorišne predstave, te se želite okušati u pisanju dramskog teksta, osmišljavanju kostima za dramske likove ili kreiranju scenografije, mi Vas s nestrpljenjem čekamo.

Radionica će se održavati u periodu od 31.7.-7.8. Svaki dan od 9:00-14:00 sati u prostorijama Centar za kulturu Mostar.

Prijave za radionicu primamo do 29.7.2017. na e-mail adresu info-point@ldamostar.org

Related Posts