bs
bs

Poziv za učešće na radionici “Moj grad – grad mladih” – Urban Youth spot – Life Art Pavilion 2016

Radionica “Moj grad – grad mladih” – Urban Youth spot – Life Art Pavilion 2016

U okviru projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, finansiranog od Evropske unije, Agencija lokalne demokratije Mostar objavljuje poziv za učešće na radionici “Moj grad – grad mladih” – Urban Youth spot – Life Art Pavilion 2016
07. i 08. jula/srpnja 2016. godine @ Muzička škola, Trgu Musala, Mostar

Radionica “Moj grad – grad mladih” – Urban Youth spot – Life Art Pavilion 2016  ima za cilj promovirati uključivanje, te poticanje mladih da na kreativan način, izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama sa kojima se susreću mladi grada Mostara.  U okviru programa radionice nastaviti ćemo razvijati ideju o značaju kvalitetnog i tematski obrađenog uređenja javnih otvorenih prostora u gradu Mostaru, posebice onih vaznih i srodnih mladima ovog grada.
U ovom participativnom procesu mladi će imati priliku istražiti mogućnosti raspoložive u prostornom i društvenom okruženju. Kao rezultat radionice biti ce izrađena maketa „Mobile Hub“ u mjerilu 1:200, te će ista biti uključena u virutalnu mapu javnih prostora za mlade, koja je izrađena u okviru prethodne faze radinoce “Moj grad – grad mladih”.

I ovaj put maketa će biti prezentirana i dostavljena predstavnicima lokalnih vlasti, kako bi prijedlog mladih grada Mostara imali u vidu pri formalnim i neformalnim procesima planiranja u lokalnoj zajednici.
Šira javnost će imati priliku “prošetati” kroz “Moj grad – grad mladih” putem virtualne mape, koja ce biti postavljena on-line na facebook i web stranicama Agencije lokalne demokratije Mostar i šire.
Na ovaj način mladi će učiti da izraze svoj stav prema određenim problemima zajednice, a zajdenica će učiti da čuje njihov glas.

Poziv je upućen svim mladim osobama od 15 do 30 godina starosti, sa područja grada Mostara, a koji žele na kreativan način da se uključe u planiranje zajednice.
Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za vas.

Registracijski formular za prijavu na radionicu mozete pronaći OVDJE.

Svoju prijavu možete polsati do četvrtka, 07/07/2016 godine putem e-maila:
info-point@ldamostar.org
Broj mjesta je ograničen, s toga…
Prijavite se danas! 🙂

Program radionice “Moj grad – grad mladih”

 

Related Posts