bs
bs

Poziv za učešće na Youth Art radionici

Poziv za učešće na Youth Art radionici

U okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, finansiranog od strane Evropske komisije kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations, Agencija lokalne demokratije Mostar objavljuje:

Poziv za učešće na Youth Art radionici, koja će se održati u Mostaru, 15. – 19.juna/lipnja 2015. godine.

Tema Youth Art radionice je uključivanje mladih u lokalnoj zajednici, te poticanje mladih da na kreativan način, putem videa ili fotografije, izraze svoj stav prema odredjenim problemima i preprekama sa kojima se susreću mladi grada Mostara.

Poziv je upućen svim mladim osobama sa područja grada Mostara, ili onima koje se tako osjećaju, a koji imaju afinitet prema videu i fotografiji.

Radionica će se sastojati iz 3 dijela:
1. Prvi dio – poticanje dijaloga na temu “mladi u gradu Mostaru”, i razradu koncepta umjetničkog izraza (15.06.2015.).
2. Drugi dio – samostalni rad učesnika na temu (16., 17., 18. 06.2015.)
3. Treći dio – finalizacija, realizacija i materijanlizacija ideje (19.06.2015.).

Pet odabranih radova biti će dio “Youth Art – Putujuće izložbe”, koja će biti postavljena u 8 gradova, u 5 država regiona (BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo).

Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za vas.

Prijavu koja će sadržavati par rečenica o tome zasto biste željeli učestvovati u radionici i šta očekujete od same radionice, sa jednom fotografijom koja opisuje vas, možete poslati na e-mail adresu:
info-point@ldamostar.org najkasnije do 10. juna/lipnja, 2015. godine.

Broj mjesta je ograničen, s toga…
Prijavite se danas!

Related Posts