bs
bs

Završen trening na temu “Obuka za timove mladih dopisnika”

Završen trening na temu “Obuka za timove mladih dopisnika”

U periodu od 21. do 24.03.2016, u organizaciji ALDA Skopje, održan je trening “Obuka za timove mladih dopisnika”, na Ohridu, u Makedoniji.
Na ovom treningu je učestvovalo je 24 mlada dopisnika i omladinska saradnika, koji su odgovorni za pokretanje info točki: Knjaževac, Subotica (Srbija), Zavidovići, Mostar, Prijedor (BiH), Peć (Kosovo), Kavadarci, Skoplje (Makedonija), Nikšić (MNE).

Tokom ovog trodnevnog trening, učesnic/ce su upoznati sa alatima za jačanje vještina komuniciranja i promocije učešća mladih unutar mreže. Vođeni trenerima/profesionalcima za komunikaciju i iz oblasti omladinske politike i aktivizma, mladi dopisnici/ce i omladinski saradnici/ce su imali za cilj izgraditi komunikacijsku strategiju mreže, proširiti znanje o vođenju info tačaka i poboljšati svoje komunikacijske vještine u smislu pisanog, audio i video sadržaja, te društvenih medija.

Također, trening je imao za cilj učesnicima predstaviti osnove komunikacije naspram politika prema mladima, komunikacije u grupi i mrežne komunikacije, strukturu komunikacije s javnošću i građanima, te kako uvezati aktivnosti sa grupom i unutar grupe.
Na treningu su učestvovala tri predstavnika/ce Agencije lokalne demokratije Mostar, koji će svojim novostečenim znanjima i vjestinama značajno doprinijeti poticanju i promociji demokratije, dijaloga i aktivnog učešća mladih u gradu Mostaru.

Trening je organiziran u sklopu projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, koji je financiran od EU, a ciji glavni fokus jeste na pitanjima politika mladih, dijalogu i učešću mladih na Balkanu, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou.
Ovaj projekat također ima za cilj da doprinese boljoj strukturi tematske suradnje kao i koordiaciji između OCD-a i tijela javne vlasti iz zemalja koje su uključene u projekat kao i bolji položaj mladih s manje mogućnosti i aktivizam.

 

 

Related Posts