bs
bs

Info Point Mostar proslavlja prvu godinu postojanja

INFO POINT Mostar – prva godina postojanja završena više nego uspješno 

Dana, 26.05.2015. godine, u prostorijama Agencije lokalne demokratije Mostar otvoren je Info point za mlade koji ima za cilj pruziti korisne informacije o događajima iz kulture, sporta i neformalnog obrazovanja u Mostaru i BiH, te informacije o stipendijama, seminarima, grantovima i ostalim aktivnostima za mlade na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou. Pored toga, INFO POINT  prati uspješne i pozitivne priče o omladinskom angažmanu, te objavljuje poticajne vijesti iz politike, civilnog društva i svakodnevnice.

INFO POINT Mostar fizički je smješten u prostorijama Agencije lokalne demkratije Mostar, na adresi Fra Ambre Miletica 30, a otvoren od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 9:30 do 13:30. Svakim radnim danom dostupni smo i na e-mail adresi: info-point@ldamostar.org. Pored toga, INFO POINT Mostar ima i svoju facebook stranicu INFO POINT Mostar koja je jako aktivna i do sada smo sa vama podijelili gotovo 2000 objava. Zahvaljujemo što naše objave dijelite, lajkate i što nas pratite u velikom broju! U kratkom periodu, već 590 ljudi prati stranicu i brojka stalno raste. Pozivamo vas da i dalje pratite naše aktivnosti na Facebooku,  dijelite naše informacije s ostalim građanima, te da nas posjetite u Agenciji lokalne demokratije Mostar, gdje možete dobiti dodatne informacije.

INFO POINT  je jedna od značajnijih aktivnosti regionalnog projekta Regionalna platforma za učešče i dijalog mladih Balkana / Balkan Regional Platform for Youth Participation and Dialogue, koji je iniciran od strane ALDA (Asocijacija agencija lokalne demokratije), a lokalno ga implementiraju Agencije lokalne demokracije iz Mostara, Zavidovića, Prijedora (BiH), Subotice i Knjaževca (SRB), Nikšića (CG), Peći (Kosovo*), te ALDA Skopje (BJR Makedonija) kao pridruženi partner, a pod pokroviteljstvom Europske unije. Generalni cilj projekta je doprinijeti strukturiranju regionalne tematske suradnje i koordinacije između OCD-ova i javnih vlasti zemalja sudionica, u svrhu poboljšanja okruženja pogodnog za aktivizam i sudjelovanje mladih, posebice mladih iz podzastupljenih skupina.

 

Related Posts