bs
bs

Coworking Cafe – najava događaja

Coworking Cafe – događaj u okviru aktivnosti EU projekta INCOME

Agencija lokalne demokratije Mostar i Centar ADA, u suradnji s Code Hub-om Mostar i INTERA Tehnološkim Parkom organiziraju događaj pod nazivom Coworking Cafe koji će se održat u ponedjeljak, 24.09.2018., s početkom u 11.00 sati u prostorijama CODE HUB-a Mostar.

‘’Coworking Café’’ idealna je prilika da u opuštenoj atmosferi, od dionika coworking zajednice, saznate sve o konceptu i značaju coworking prostora, prednostima rada u njima, kao i o iskustvima njihovih korisnika. Coworking Caféom želimo omogućiti razmjenu iskustava i ideja u domeni poduzetništva, zapošljavanja i samozapošljavanja, kao i stvoriti pogodno ozračje za umrežavanje i sklapanje novih parterstava.

Kroz Coworking Café saznat ćete sve i o EU projektu INCOME koji Agencija lokalne demokratije Mostar u suradnji sa Centrom ADA, implementira već drugu godinu za redom, u svojstvu projektnog partnera. INCOME je financiran kroz EU program Erasmus +, a usmjeren je na razmjenu iskustava ljudi koji koordiniraju coworking prostorima u cilju poboljšanja prakse, vještina i načina upravljanja. Projekt također želi podići svijest o metodama potpore mladim poduzetnicima i povećanju zapošljivosti mladih, usmjeravajući se prema mladima, udrugama, poslovnim organizacijama, kulturnim organizacijama i lokalnim vlastima.

Povezivanjem različitih co-working prostora iz cijele Europe, projekt istražuje sam pojam i koncept co-workinga, ali i želi razgovarati o alternativnim načinima promicanja zapošljavanja i osnaživanja mladih. Unutar ovog okvira organizirani su različiti job-shadowing programi razmjene tijekom proteklih mjeseci, kao i konferencija u Sloveniji (Novo Mesto) pod nazivom “What’s working in co-working” gdje su se sudionici projekta upoznali sa stručnjacima iz sektora, posjetili moderne co-working centre, te izložili svoja zapažanja i zaključke.

Kroz projekt INCOME prikupljena su sva prethodno navedena iskustva sudionika, koja će biti objedinjena u jedinstvenoj online monografiji. Implementirane aktivnosti i iskustva će također biti još jednom izloženi na završnoj konferenciji projekta krajem decembra / prosinca 2018. u Italiji (Vicenza).

Svi zainteresirani za Coworking Cafe su dobrodošli, a prethodne prijave nisu potrebne.

 

Related Posts