bs
bs

Delegacija Kongresa Vijeća Europe dolazi u predizbornu promatračku misiju u BiH

Delegacija Kongresa Vijeća Europe sastaje se sa predstavnicima koalicije ”Izbori se za Mostar”

Delegacija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, koje predvodi Stewart Dickson (Velika Britanija, ILDG), provodi predizbornu promatračku misiju u Bosni i Hercegovini od 19. do 21. septembra/rujna 2018. godine kako bi procijenilo kampanju i pripreme za izbore za kantonalne/županijske skupštine, a koji će se održati 7. oktobra/listopada. Izaslanstvo će na terenu surađivati ​s promatračkim misijama Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i OESS-a / ODIHR-a.

Izaslanstvo će se susresti s šefom Misije OESS-a / ODIHR-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanikom Bruceom Bertonom i predsjednicom Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, dr. Irenom Hadžiabdić, kao i predstavnicima skupština Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije.

Delegacija Kongresa 20. septembra/rujna posjetit će Mostar i sastati se s predstavnicima udruga građana u Gradu Mostaru, okupljenih kroz inicijativu “Izbori se za Mostar” i predstavnicima političkih stranaka. Ovaj sastanak dio je aktivnosti “Grupe za refleksiju o pitanju Mostara” koju je osnovao Kongres kako bi pomogao u obnovi lokalne demokracije u Gradu Mostaru, gdje nije bilo lokalnih izbora od 2008. zbog političkih neuspjeha.

Susreti su planirani također s predstavnicima medija, nevladinih udruga, kao i sa šefom Delegacije Bosne i Hercegovine za Kongres, Marinkom Čavarom i drugim članovima izaslanstava.

Tekst u originalu pronađite na sljedećem LINKU.

Related Posts