bs
bs

Održana Javna tribina ”Pet do dvanaest”

Javna tribina ”Pet do dvanaest” otvorila diskusiju o pitanjima od iznimne važnosti za mlade Mostara

Javna tribina ”Pet do dvanaest” održana je u utorak, 18.9.2018. u prostorijama OKC-a Abrašević, a okupila je mlade Grada Mostara i kandidate na listama za Opće izbore 2018. u BiH, a koji spadaju u kategoriju mladih do 30 godina. Na tribini su mladi Mostara mogli kroz diskusiju s kandidatima saznati sve o njihovim stavovima po pitanju obrazovanja, zapošljavanja, problema odlaska mladih iz BiH, kao i pitanju učešća mladih u političkom životu BiH. Javnu tribinu ”Pet do dvanaest” organizirali su Agencija lokalne demokratije MostarVijeće mladih Grada Mostara i OKC Abrašević, a nastavak je aktivnosti inicijative ”Izbori se za Mostar”.

Mladi Mostara su odgovore na svoja pitanja mogli čuti od predstavnika podmlatka političkih stranaka: Lana Prlić (SDP), kandidatkinja na listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH; Marinko Šanje (Naša Stranka), kandidat za Skupštinu HNK/-Ž; Haris Nazdraić (Demokratska Fronta), kandidat za Skupštinu HNK/-Ž; Haris Šabanović (SDA), kandidat za Skupštinu HNK/-Ž; Monika  Petrić (HDZ 1990).

Ovo je prvi put da se jedna ovakva tribina održava u Gradu Mostaru, a njena važnost leži u činjenici da su mladi Mostara napokon mogli stupiti u neposrednu komunikaciju s kandidatima na izborima do 30 godina starosti, te kroz diskusiju otvoriti bitna pitanja za mlade i lokalnu zajednicu.

 

Related Posts