bs
bs

LDA Mostar na sastanku s predstavnicima Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke

LDA Mostar na sastanku sa predstavnicima Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke

Dana 28.04.2016. godine, predstavnici Agencije lokalne demokratije Mostar, zajedno s predstavnicama Grada Mostara i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/Ž upriličili su sastanak u Federalnom Ministarstvu obrazovanja i nauke.

Povod sastanku bio je upoznavanje predstavnika ovog ministarstva s aktivnostima projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, koji je financiran od EU, te konkretni koraci i smijernice za buduću suradnju. Na sastanku je poseban akcenat stavljen na organizaciju Regionalnog foruma mladih, koji će ove godine biti održan u Mostaru, u drugoj polovici oktobra/listopada 2016. godine.

S obzirom na značaj spomenutog regionalnog događaja, predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, zajedno s predstavnicima Grada Mostara i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/Ž izrazili su volju da pruže podršku pri organizaciji ovog događaja, kao i učešće na istom.

Bio je ovo jedan u nizu sastanaka koje LDA Mostar planira organizirati s ciljem što bolje promocije Platforme, te poticanje uključivanja i dijaloga između mladih i lokalnih i nacionalnih vlasti u BiH i regionu.

Related Posts