bs
bs

LDA Program za mlade

PROGRAM ZA MLADE AGENCIJE LOKALNE DEMOKRATIJE MOSTAR

 

Agencija lokalne demokratije Mostar u suradnji sa Centrom ADA Mostar, u period od 13. – 14.02.2017. godine, bila je domaćin programa koji smo pripremili za partnersku organizaciju Rustic Pathways.

Učesnici programa bili su srednjoškolci, polaznici Međunarodne srednje škole u Singapuru, koji su kroz sadržajan i bogat program mogli doživjeti  Mostar, kroz sve njegove aspekte, počevši od

kulture, arhitekture, istorije, gastronomije pa sve do umjetnosti.

Pored radionica koje su tretirale pojmove javnog prostora i kulturno-istorijskog naslijeđa grada, teatra u javnom otvorenom prostoru, tradicijskih zanata i gastronomije Hercegovine, u sklopu ova dva intenzivna dana, učesnici programa imali su priliku da, zajedno sa mladima grada Mostara, ostvare nova prijateljstva, steknu nova iskustva i znanja, i sa sobom ponesu predivne utiske i uspomene, te ideje i poruke koje će prenijeti svojim vršnjacima.

Inače, Rustic Pathways  je organizacija koja u okviru svog djelovanja pruža usluge obrazovanja, te pustolovnih programa za studente širom svijeta. Kroz dugu istoriju svog djelovanja pokrenuli su više od 100 programa u preko 20 zemalja na pet kontinenata. Misija, vizija i vrijednosti  ove organizacije kreiraju puteve kojima  vode svoje programe, u partnerstvu sa lokalnim zajednicama.

Related Posts