bs
bs

Mladi iz Sanskog Mosta i Prijedora zajedno u akciji!

Mladi iz Sanskog Mosta i Prijedora zajedno u akciji!

Mladi iz dva susjedna grada, Sanskog Mosta i Prijedora zajedno su učestvovali na jednodnevnom seminaru koji se realizovao u okviru projekta “Moj grad, grad mladih”, kojeg implementira Agencija lokalne demokratije Mostar, u partnerstvu s partnerima iz grada Prijedora i općina Sanski Most i Nevesinje.

Preko 30 mladih iz Sanskog Mosta i Prijedora obišlo je vjerske objekte u Sanskom Mostu nakon čega su bili dio kreativne radionice crtanja murala. Crtanje murala, koji simbolično povezuje ova dva grada, realizuje se u sklopu projekta “Mir iz 4 ugla”, finansiran od strane PRO-Budućnost projekta.

“Drago mi je da sam sa svojim prijateljima uspio da napišem grant i da se okupi ovoliki broj mladih iz Prijedora i Sane te da obiđemo vjerske objekte u našem gradu, i zajedno radimo na muralu u okviru projekta “Mir iz četiri ugla”, zajedno sa Humanitarno udruženje “Čisto srce” i CIM – Centar za izgradnju mira Sanski Most – CIM”, kazao nam je Armin Poljak koji je bio dio ove aktivnosti.

Ideja je bila da se kroz igru forme i boje dobije utisak razigranosti i komunikacije susjedskih gradova koji veĆ vijekovima dijele istu istoriju, kulturu i ljude. SliČan mural nacrtan je i u Prijedoru o Čemu ste već imali prilike Čitati na naŠoj stranici. Skicu murala je osmislio, pripremio i iscrtao diplomirani akademski grafičar Boris Majstorović kojem se ovom priilikom zahvaljujemo, kao i svim mladim ljudima koji su bili sa nama i podržali nas u našoj aktivnosti.

Nakon kreativne radionice mladi su sudjelovali u radionici na temu “Predrasude u i oko mene.”

 

Related Posts