bs
bs

Održan prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih

Održan prvi sastanak Lokalne savjetodavne skupine mladih u okviru projekta „Regionalna platforma za sudjelovanje mladih i dijalog Balkana“

Dana 19.03.2015., održan je prvi sastanak sa Lokalnom savjetodavnom skupinom mladih u okviru projekta „Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana“.  Sastanak je održan u prostorijama Agencije lokalne demokratije (LDA) Mostar.

Projekt „Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana” financiran je od strane Europske komisije, kroz program Civil Society Facility, Operating Grants to IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations, a realizira se tijekom 2015. godine u pet zemalja regije: Bosni i Hercegovini (Mostar, Prijedor, Zavidovići), Srbiji (Knjaževac, Subotica), Crnoj Gori (Nikšić), Kosovu (Peć) i Makedoniji (Skoplje) sa ciljem strukturiranja regionalne tematske suradnje i koordinacije između OCD i vlasti zemalja sudionica, u svrhu poboljšanja okruženja pogodnog za aktivizam i sudjelovanje mladih.

Deset mladih osoba je odabrano po javnom pozivu koji je raspisala LDA Mostar, te čine Lokalnu savjetodavnu skupinu mladih, koji će uz podršku savjetnica za pitanje mladih iz LDA Mostar funkcionirati u okviru balkanske regionalne platforme.

Na sastanku je predstavljen projekt i aktivnosti na lokalnom i regionalnom nivou, te predstavljena tematika i sfere u kojima bi svi članovi mogli i trebali iskazati svoje učešće i aktivizam.

Glavne aktivnosti projekta koje će biti sprovedene u lokalnim zajednicama, učesnicama projekta su radionice mapiranja grada, youth art radionica i putujuća izložba, info point za mlade i Dan u Skupštini HNK/Ž.

Najvažnija aktivnost projekta jeste istraživanje koje će biti sprovedeno u 8 gradova, u 5 država regiona uz osvrt na nacionalni zakon o mladima te njegovo provođenje, kao i probleme, potrebe i mogućnosti mladih. Rezultat istraživanja biti će komparativna analiza koja će poslužiti kao vodilja za daljnje aktvinosti koje ćemo raditi u budućnosti po pitanju mladih u našoj lokalnoj zajednici i regionu.

 

Related Posts