bs
bs

Online kampanja promicanja prava mladih u BiH kroz projekt PRO-Budućnost

Jačanje povjerenja, preduvjet za bolju budućnost mladih

U sklopu projekta ”Jačanje povjerenja, preduvjet za bolju budućnost mladih” kao jedna od dodatnih aktivnosti, od 15. oktobra/listopada do 16. novembra/studenog. 2021. godine, provedena je online kampanja koja je za cilj imala promovirati prava mladih u Bosni i Hercegovini.

Infografike koje su bile sastavni dio online kampanje imale su zadatak na jednostavan i prije svega vizualan način educirati mlade ljude o osnovnim pravima i obavezam kroz relevantne odredbe entitetskih zakona.

Grad Mostar provodi projekat ”Jačanje povjerenja, preduvjet za bolju budućnost mladih”, čiji je cilj poboljšati institucionalne mehanizme za saradnju na lokalnoj razini radi jačanja položaja mladih u zajednici. Finansiran je sredstvima USAID-ovog projekta izgradnje pomirenja i povjerenja PRO-Budućnost, koji provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (HCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).

Online kampanju je u ime Grada Mostara provela Agencija lokalne demokratije Mostar.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts