bs
bs

Projekt CLINK: Međunarodni događaj o obnovi kulturnog nasljeđa

Finalni međunarodni događaj projekta CLINK – Obnova nasljeđa: novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade

Finalni međunarodni događaj „Obnova nasljeđa: novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade“ organiziran u okviru projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona  različitosti Evrope, održat će se online 28. maja/svibnja, 2020. godine od 12:00-14:00 sati. Umjesto u Mostaru, Bosna i Hercegovina, kako je ranije planirano, s obzirom na sigurnosne mjere koje su posljedica pandemije COVID19, ovaj će događaj, u organizaciji projekt lidera Agencije lokalne demokratije Mostar, biti otvoren za javnost putem sljedećeg linka: 

https://attendee.gotowebinar.com/register/1493445060762194192

Međunarodni događaj „Obnova nasljeđa: novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade“ okupit će najmanje 95 učesnika sa Zapadnog Balkana i Evropske unije, kao i međunarodne učesnike, uključujući predstavnike kulturnih aktera (državnih i nedržavnih) , stručnjake za nasljeđe, lokalne vlasti, arhitekte, organizacije civilnog društva i grupe mladih radi dijeljenja iskustava i rasprave o pametnoj restauraciji, obnovi ili preobrazbi mjesta kulturnog nasljeđa kao što su napušteni industrijski, vjerski, vojni ili javni objekti.

Cilj događaja je okupiti kulturne aktere iz partnerskih zemalja i otvoriti dijalog o inovativnim praksama čiji je cilj podizanje svijesti o kulturnom nasljeđu kod šire javnosti, a posebno kod mladih. Događaj će pružiti priliku lokalnim akterima i međunarodnim učesnicima da obogate svoje znanje i podijele svoje iskustvo na području očuvanja i svijesti o kulturnom nasljeđu.

Ovaj međunarodni događaj posljednja je aktivnost projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona  različitosti Evrope s ciljem podizanja svijesti o povezanosti kolektivnog kulturnog nasljeđa u tapiseriji evropske bogate i raznolike kulture. Projekt provodi 10 partnera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Grčke, Srbije, Crne Gore i Albanije, a podržan je kroz program Evropske unije Evropa za građane.

Program događaja pronađite na sljedećem  LINKU.

Letak događaja možete pronaći OVDJE.

Upoznajte paneliste:

Panelisti – preuzimanje dokumenta

Related Posts