bs
bs

Prva aktivnost projekta YOUth with the PLAN – MLADI S PLANOM!

Prva aktivnost projekta YOUth with the PLAN – MLADI S PLANOM!

U periodu od 13. do 15.02.2016. godine, Agencija lokalne demokratije Mostar, bila je domaćin pripremnog sastanka partnera projekta YOUth with the PLAN – MLADI S PLANOM!, koji je financiran kroz program ERASMUS+, K2, Capacity Building Youth – Western Balkans, EACEA.

Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija LDA Subotica iz Srbije i Comité Académico Técnico de Asesoramiento a Problemas Ambienta iz Belgije koji su delegirali trenere za 2. Aktivnost projekta, zajedno sa predstavnicima LDA Mostar, kao aplikanta ovog projekta.

Tokom tri dana sasanka, razrađen je detaljan plan samog treninga, fokusirajući se na dalje praćenje i integraciju očekivanja učesnika i njihovih potreba.

Pored planiranja radnih sesija, dio vremena iskoristili smo za obilazak smještajnih i radnih kapaciteta namjenjenih treningu u aprilu, te intenzivno radili na osmišljavanju radnog prostora prilagođenog mladima.

Inače, projekat okuplja 14 omladinskih organizacija iz 10 zemalja: BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Turske, Republike Češke, Rumunije, Italije i Belgije. Partnerstvo na ovom projektu čine organizacije koje su unaprijed imale uspješnu suradnju, zajedno sa novim organizacijama.

 

Related Posts