bs
bs

Prijavite se na radionicu “Moj grad – grad mladih”

Poziv za učešće na radionici “Moj grad – grad mladih”

U okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, finansiranog od strane Evropske komisije kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations, Agencija lokalne demokratije Mostar objavljuje POZIV ZA UČEŠĆE NA RADIONICI “Moj grad – grad mladih” koja će se održati u Mostaru, u period od 24. – 31. oktobra/listopada 2015. godine.

Tema radionice je uključivanje mladih u lokalnoj zajednici, te poticanje mladih da na kreativan način, izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama sa kojima se susreću mladi grada Mostara.
U ovom participativnom procesu mladi će imati priliku istražiti mogućnosti raspoložive u prostornom i društvenom okruženju. Kao rezultat kreirati će se virutalna mapa sa markiranim lokacijama i sadržajima za mlade, koja će biti predstavljena lokalnim vlastima kako bi se uvrstila u formalne ili neformalne procese planiranja u lokalnoj zajednici.

Rezultat radionice, virtualna mapa, biti će prezentirana i dostavljena predstavnicima lokalnih vlasti, a šira javnost će imati priliku “prošetati” kroz “Moj grad – grad mladih” na izložbi koja će biti organizirana do kraja 2015. godine,
Na ovaj način mladi će učiti da izraze svoj stav prema određenim problemima zajednice a zajdenica će učiti da prihvata njihov glas.

Poziv je upućen svim mladim osobama sa područja grada Mostara, ili onima koje se tako osjećaju, a koji žele na kreativan način da se uključe u planiranje zajednice.

Radionica će se sastojati iz 3 dijela:
1.    Prvi dio – poticanje dijaloga na temu “uključivanja mladih u planiranje u zajednici i izrada mape koja se može ugraditi u formalne ili neformalne proces planiranja u zajednici .”(24.10.2015.).
2.    Drugi dio – samostalni rad učesnika na zadatu temu (25. – 30.10.2015.)
3.    Treći dio – finalizacija, realizacija i materijalizacija ideje (31.10.2015.).

Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za vas.

Registracijski formular za prijavu na radionicu možete pronaći OVDJE.

Svoju prijavu možete polsati do 20.10.2015. godine putem e-maila: info-point@ldamostar.org

Broj mjesta je ograničen, s toga…

Prijavite se danas!

Related Posts