bs
bs

Regionalno istraživanje – kulturna participacija mladih

Regionalno istraživanje na temu Kulturna participacija mladih na Zapadnog Balkanu

Agencija lokalne demokratije Mostar zajedno sa još 6 Agencija lokalne demokratije (Prijedor, Zavidovići, Nikšić, Subotica, Knjaževac i Peja) i ALDA Skopje pokrenule su regionalno istraživanje na temu Kulturna participacija mladih na Balkanu, koje se provodi u okviru projekta Regionalna platforme za ucesce i dijalog mladih Balkana kofinanciranog od Europske unije.

Glavni cilj istraživačke komponente unutar projekta jeste pridonijeti vecem uključivanju vlasti zapadnog Balkana kako bi se osigurali povoljniji uslovi za povećanje kulturne participacije mladih. Istraživačka studija obuhvatit će strategije mladih i mjere nacionalne / lokalne politike usvojene u pojedinim zemljama u svrhu promicanja EU strategije za mlade.

Središnji dio istraživanja u online anketi, koji ima za cilj odrediti razinu kulturne participacije i njezine ‘proizvoda’: kulturna produkcija, javni i privatni kulturni prijem u pet balkanskih zemalja. Online istraživanje obuhvatit će mlade ljude u dobi od 15 do 30 godina. Rok za podnošenje odgovora je 31.august / kolovoz 2017. godine.

Vaša mišljenja i iskustva su nam jako značajna. Željeli bismo da čujemo vaša iskustva i preporuke na ovu temu.
Kultura je važan dio života mladih jer kultura znači napredak. Uzmite nekoliko minuta i pomozite nam da razumijemo kulturnu participaciju mladih ljudi na Balkanu.
Unaprijed se zahvaljujemo na doprinosu!

Online upitnik možete pronaći OVDJE

Related Posts