bs
bs

CulTours: Mostar Tourism in the Spotlight

Agencija lokalne demokratije Mostar vas poziva na online webinar “Mostar Tourism in the spotlight” koji će se održati putem online platforme dana 18.05.2021. (utorak) s početkom u 11:00h. Želimo da promoviramo turistički potencijal Mostara, kreiramo ambijent za networking i predstavimo dosadašnji rad Agencije u ovoj oblasti. Na Webinaru ćemo premijerno prezentirati Aplikaciju “CulTours” koja je rezultat istoimenog projekta. Aplikacijom smo mapirali određene interesantne tačke na ruti nastaloj u okviru Monumental 9 projekta – www.monumental9.org

Webinar je idealna prilika da se lokalni turistički akteri umreže i generiraju nove ideje. Čast nam je i privilegija imati renomirane stručnjake iz oblasti turizma na našoj radionici. Panelisti koji će govoriti o temi turizma u Mostaru su:

-Irma Dedić, voditeljica Studija za turizam Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru – fasilitator

-Dženana Dedić, direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar – koordinator

-Darel Kapetanović, historičar i certificirani turistički vodič na temu: “Spomenici-historija ili turizam?”

-Ibrahim Dizdar, savjetnik u Muzeju Hercegovina na temu: “Lokalni i regionalni kulturološki turizam”

-Nataša Musa, predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator i pokretačica Inicijative “Odmori u BiH” na temu: “Prilagodba novim realnostima-Odmori u BiH”

Radni jezik webinara B/H/S.

O projektu WB CulTours – Kulturne ture po Zapadnom Balkanu: Projekat predvodi Balkan Network for Local Democracy u saradnji sa Agencijom za lokalnu demokratiju Mostar, Agencijom za lokalnu demokratiju Nikšić, Centrom lokalne demokratije Knjaževac i Agencijom za lokalnu demokratiju Kosovo. Cilj projekta je naprijediti regionalnu saradnju i regionalnu koheziju na Zapadnom Balkanu kroz kulturološku saradnju i aktivnosti održivog razvoja.

Link za Online Webinar: https://global.gotomeeting.com/join/471476269

Projekat je finansirao Western Balkans Fund

Related Posts