bs +387 36 333-830 Fra Ambre Miletića 30, 88000 Mostar

Online Webinar Mostar Tourism in the Spotlight

šŸ“£ Dana, 17.05.2021. godine putem GoToMeeting aplikacije održan je Online Webinar na temu “Mostar Tourism in the Spotlight”. Webinar predvođen Agencijom lokalne demokratije Mostar, ugostio je renomirane stručnjake iz oblasti turizma i nevladinog sektora:

-doc. dr. Irma Dedić, voditeljica Studija turizma Univerziteta Džemal Bijedić u MostaruĀ 

-Darel Kapetanović, historičar i certificirani turistički vodičĀ 

-Ibrahim Dizdar, savjetnik u Muzeju Hercegovina (prezentaciju “Lokalni i regionalni kulturoloÅ”ki turizam” pogledajte OVDJE)

-NataÅ”a Musa, Inicijativa Odmori u BiH (prezentaciju “Prilagodba novim realnostima-Odmori u BIH” pogledajte OVDJE)

-Dženana Dedić, direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar (prezentaciju “Projekt CulTours” pogledajte OVDJE)

-Amil Brković, projektni asistent Agencije lokalne demokratije Mostar (prezentacija “Aplikacija CulTours” pogledajte OVDJE)

Učesnicima Webinara prezentirano je stanje kulturoloŔkog turzima s teorijskog ali i praktičnog aspekta. Osvrnuli smo se i na stanje ponude i potražnje za turističkim aranžmanima u uvjetima pandemije Covid-19.

Aplikaciju CulTours možete preuzeti na sljedećem linku: httpsšŸ”—: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cultours.app

Ovaj webinar se implementirao u sklopu projektaĀ WB CulTours ā€“ Kulturne ture po Zapadnom BalkanuĀ koji ima za cilj unaprijediti regionalnu saradnju i regionalnu koheziju u WB6 kroz kulturoloÅ”ku saradnju i aktivnosti održivog razvoja.

Broj direktnih učesnika webinara: 28

Fotografije webinara možete pogledati ispod ā¬‡

 

Related Posts