bs
bs

Online Webinar Mostar Tourism in the Spotlight

­čôú Dana, 17.05.2021. godine putem GoToMeeting aplikacije odr┼żan je Online Webinar na temu “Mostar Tourism in the Spotlight”. Webinar predvo─Ĺen Agencijom lokalne demokratije Mostar, ugostio je renomirane stru─Źnjake iz oblasti turizma i nevladinog sektora:

-doc. dr. Irma Dedi─ç, voditeljica Studija turizma Univerziteta D┼żemal Bijedi─ç u Mostaru┬á

-Darel Kapetanovi─ç, histori─Źar i certificirani turisti─Źki vodi─Ź┬á

-Ibrahim Dizdar, savjetnik u Muzeju Hercegovina (prezentaciju “Lokalni i regionalni kulturolo┼íki turizam” pogledajte OVDJE)

-Nata┼ía Musa, Inicijativa Odmori u BiH (prezentaciju “Prilagodba novim realnostima-Odmori u BIH” pogledajte OVDJE)

-D┼żenana Dedi─ç, direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar (prezentaciju “Projekt CulTours” pogledajte OVDJE)

-Amil Brkovi─ç, projektni asistent Agencije lokalne demokratije Mostar (prezentacija “Aplikacija CulTours” pogledajte OVDJE)

U─Źesnicima Webinara prezentirano je stanje kulturolo┼íkog turzima s teorijskog ali i prakti─Źnog aspekta. Osvrnuli smo se i na stanje ponude i potra┼żnje za turisti─Źkim aran┼żmanima u uvjetima pandemije Covid-19.

Aplikaciju CulTours mo┼żete preuzeti na sljede─çem linku: https­čöŚ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cultours.app

Ovaj webinar se implementirao u sklopu projekta┬áWB CulTours ÔÇô Kulturne ture po Zapadnom Balkanu┬ákoji ima za cilj unaprijediti regionalnu saradnju i regionalnu koheziju u WB6 kroz kulturolo┼íku saradnju i aktivnosti odr┼żivog razvoja.

Broj direktnih u─Źesnika webinara: 28

Fotografije webinara mo┼żete pogledati ispod ÔČç

 

Related Posts