bs
bs

Javni poziv za unapređenje javnih prostora u zatvorenom

U petak, 12.8.2022. godine, u okviru „Projekat Mostar – Prostori koji pokreću“,otvoren je Javni poziv za prikupljanje projektnih prijedloga za intervencije i/ili nabavke na osnovu kojih će se dodijeliti bespovratna finansijska sredstva kojima bi se unaprijedila i poboljšala funkcionalnost i kvaliteta javnih prostora u zatvorenom, te time doprinijelo kvalitetnijem građanskom, kulturnom i ekonomskom životu u gradu Mostaru.

Ukupan budžet za unapređenje javnih prostora u zatvorenom iznosi oko 580.000 KM, a visina finansijske podrške, po instituciji, će iznositi od oko 6.500 KM do oko 100.000 KM. Planirani vremenski period za implementaciju odabranih projekata će trajati od novembra 2022. do kraja marta 2023. godine.

Na Javni poziv mogu aplicirati sva zainteresovana pravno i administrativno nezavisna tijela: registrovana udruženja građana Mostara, kao i javne ustanove i nevladine organizacije koje imaju težište djelovanja u oblasti kulture, sporta, socijalnog angažmana, neformalnog obrazovanja, zaštite okoliša, ekonomskog razvoja ili srodnih sfera djelovanja. Svi aplikanti moraju imati aktivnu registraciju u trajanju od najmanje dvanaest mjeseci, u kontinuitetu.  Prednost će se dati projektnim prijedlozima koji uzimaju u obzir projektom određene prioritetne skupine građana, a to su: osobe sa invaliditetom, djeca, mladi, žene i osobe treće dobi.

Svi zainteresovani predstavnici pravno i administrativno nezavisnih tijela, koji žele dobiti više detalja o Javnom pozivu, mogu prisustvovati info sesijama koje će se održati u prostorijama OKC Abrašević na adresi Ulica Alekse Šantića 25, Mostar 88 000, u sljedećim terminima:

  • srijeda, 17.8.2022. godine, sa početkom u 10 sati
  • ponedjeljak, 22.8.2022. godine, sa početkom u 14 sati.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je petak, 9.9.2022.godine. Detaljne smjernice za prijavu na Javni poziv, kao i formulare za dostavljanje prijedloga za intervencije i/ili nabavke, možete preuzeti na web stranici projekta.

Javni poziv je otvoren u okviru „Projekat Mostar – Prostori koji pokreću” kojeg finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN) češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević); Agencija lokalne demokratije iz Mostara (LDA Mostar) i Udruženje građana Nešto Više (NV).

Related Posts