bs
bs

Anketa za ciklus treninga Akademije za lidere (LAP)

Agencija lokalne demokratije iz Mostara (LDA Mostar) u sklopu “Projekta Mostar – Prostori koji pokreću” otvara anketu za ciklus treninga Akademije za lidere (LAP) koji će se održati u Mostaru u periodu od septembra 2022. do kraja novembra 2022. godine.

Svi zainteresovani predstavnici nevladinih organizacija sa područja grada Mostara mogu se prijaviti na ciklus treninga do 31.8.2022. godine do ponoći. Uzimajući u obzir da je broj učesnika obuke ograničen, prednost će imati kandidatkinje i kandidati koje/koji se prijave do trenutka popunjavanja raspoloživih mjesta.

Anketi možete pristupiti putem linka.

Program Akademije liderstva (LAP) je program osposobljavanja namijenjen javnim vlastima na različitim razinama vlasti za strategije i izgradnju kapaciteta koji se podučavaju u 2-3 faze. Svrha programa je naučiti sudionike boljim vještinama vođenja, upravljanja i planiranja. Glavni cilj LAP-a je usvajanje znanja i alata koji će sudionicima omogućiti bolje upravljanje odgovornošću i promjenama unutar institucija iz kojih dolaze. U cilju podržavanja procesa demokratizacije u Mostaru kroz jačanje dobre uprave i izgradnje kapaciteta lokalnih vlasti i civilnog društva, LDA Mostar kroz ciklus treninga uključuje i predstavnike civilnog društva u navedeni Program.

Kandidatkinje i kandidati koji budu odabrani za obuku bit će blagovremeno obavješteni o njihovom učešću.

Sve dodatne informacije o procesu prijave, ali i o Programu Akademije liderstva (LAP), možete dobiti na broj telefona +387 (0)36 333 830.

Anketa se sprovodi u okviru „Projekta Mostar – Prostori koji pokreću” kojeg finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN) češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević)Agencija lokalne demokratije iz Mostara (LDA Mostar) i Udruženje građana Nešto Više (NV).

Related Posts