+387 36 333-830 Fra Ambre Miletića 30, 88000 Mostar

Inovativne metode suradnje u prostoru kroz razmjenu – INCOME

Trajanje projekta:01/03/2017 – 28/02/2019
Donator:Erasmus+ program Europske unije
Aplikant:Fargfabriken (Stockholm / Švedska)
Tags, , , ,

Inovativne metode poslovne suradnje putem razmjene - INCOME

Trajanje projekta: 01/03/2017 – 28/02/2019

Donator: Erasmus+ program EU

Aplikant: Stiftelsen Fargfabriken (Stockholm / Švedska)

Partneri: Development Centre Novo mesto, Consultation and Development Itd. (Novo mesto / Slovenija); Municipality of Larissa (Larissa / Grčka); Clube Intercultural Europeu (Lisabon / Portugal); Genista Research Organization (Rabat / Malta); Agencija lokalne demokratije Mostar (Mostar / Bosnia and Herzegovina); European Association for Local Democracy – ALDA (Strasbourg / Francuska); Europimpulse Training SL (Valencia / Španjolska); Samarcanda asocieta cooperative sociale Onlus (Schio / Italija).

Opis projekta: INCOME projekat, djelujući na raskrsnici kulture i ekonomije kroz koordinatni prostorni format, možda će postati jedan od načina da se odgovori na ova pitanja i pronađu nove mogućnosti u okviru kooperativnih prostora. Uz mješavinu članova iz cijele Europe, to je prilika da se istraže novi načini kako postići veću održivost i mogućnosti rada u tradicionalnim formatima, granicama i metodama. Međutim, kako bi se tamo došlo, ključna polazna tačka je, naravno, kritički pregled gdje i zašto smo u ovoj situaciji, uključujući i analizu kada govorimo o ovim pitanjima i o tome šta je naše konceptualno razumijevanje.

Ciljevi: Projekt je usmjeren na ljude koji koordiniraju suradničkim prostorima u uključenim zemljama, kako bi poboljšali svoje prakse, vještine i kapacitete u vezi sa dobrim upravljanjem saradničkih prostora. Oni će djelovati kao multiplikatori, razmjenjujući lekcije naučene sa svojim vršnjacima i kolegama. Projekat također želi podići svijest o metodama podrške preduzetništva mladih i zapošljavanja među širom publikom, obraćajući se udruženjima mladih, poslovnim organizacijama, kulturnim organizacijama i javnim vlastima. Dovodeći u kontakt različite suradničke prostore iz cijele Europe, istraživajući sam koncept suradničkog prostora, projekat želi da pokrene diskusiju o alternativnim načinima promovisanja zapošljavanja i osnaživanja mladih. Različiti primjeri će služiti definisanju koncepta saradnje, posmatrajući komparativnu perspektivu na praksama koje postoje u različitim zemljama, analizirajući njihove snage, slabosti i mogućnosti.

Documents: 

INCOME Infographic

INCOME HANDBOOK