bs
bs

Posjeta Los-Rosalesu – Job Shadowing

Posjeta Los-Rosalesu – Job Shadowing

Službenik za mlade Agencije lokalne demokratije Nikšić iz Crne Gore, Božina Stešević, boravio je u Centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los-Rosales. Posjeta je organizirana u sklopu 15-to dnevnog Job Shadowing programa za službenike za mlade projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”.

Susretljiva direkorica Centra Los-Rosales našem Božini je predstavila programe Centra krirane za socijalizaciju, rehabilitaciju, odgoj, obrazovanje i radno osposobljavanje djece i mladih sa posebnim potrebama.

Profesionalno i predano osoblje sa ogromnom ljubavi za ovu djecu i posao koji rade, svakodnevno je angažirano na osposobljavanju svih korisnika centra, osoba s posebnim potrebama za njihovo samostalno sudjelovanje u različitim oblicima društvenog života, da postanu odgovorne, samostalne i radno sposobne osobe.

Naš saradnik za mlade Božina Stešević, koji je inače po zanimanju socijalni radnik, imao je priliku da vidi kako jedan ovakav centar u Mostaru radi, sa kokvim problemima se susreće ali i koje uspjehe postiže, te da ova iskustav podjeli sa sličnim intitucijama u gradu iz kojeg dolazi.

Related Posts