bs
bs

Povodom formiranja prvog LDA u Turskoj, predstavnici Općine Edremit posjetili LDA Mostar

Predstavnici turske Općine Edremit danas su posjetili Agenciju lokalne demokratije Mostar kako bi se detaljnije upoznali s njenim radom.

Nakon što je s nasom krovnom asocijacijom,  ALDA, potpisan Memorandum o razumijevanju, Općina Edremit je u fazi osnivanja prvog LDA na teritoriju Turske. Kroz taj proces im je otvorena prilika za posjetu jednom od postojećih LDA-ova, a upravo ALDA im je preporučila LDA Mostar kao najbolji primjer rada i suradnje sa lokalnom samoupravom.

U delegaciji Općine Edremit bili su direktor za ljudske resurse i obrazovanje, g. Tamer Acar, koji je ujedno i zamjenik Načelnika Općine Edermit i voditeljica ureda za vanjske poslove , te Info pointa Eurodeska pri Direktoratu za ljudske resurse i obrazovanje, gdja. Elisa Falcini. U Gradskoj vijećnici delegaciju su primili glavna savjetnica Grada Mostara, gdja. Radmila Komadina i stručna savjetnica za međunarodne odnose,  gdja. Sanela Demirović.

Gospodin Acar je ovom prilikom istaknuo kako se nada da će LDA Edremit i LDA Mostar u budućnosti ostvariti suradnju i kroz zajedničke projekte. Naveo je također i otvorenu mogućnost suradnje Općine Edremit i Grada Mostara na područjima od zajedničke važnosti.

Direktorica LDA Mostar, gdja. Dzenana Dedic, takodjer je naglasila spremnost LDA Mostar da pruzi kontinuiranu potporu  novoformiranoj clanici nase LDA obitelji svojm iskustvom i primjerima prakse kroz 18 godina djelovanja.

Delegacija Općine Edremit zaokruzila je svoj posjet turistickom turom po gradu Mostaru u organizaciji LDA Mostar.

Related Posts