bs
bs

Street Art program razmijene u sklopu EU projekta SPRAY!


Istražite i naučite tehnike street art-a, kao sredstva za socijalnu regeneraciju i širenje evropskih vrijednosti

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar), uz podršku Street Arts Festivala Mostar, učestvuje zajedno s partnerskim organizacijama u implementaciji EU projekta SPRAY – Space Regeneration through Art by Youth, financiranog kroz program Erasmus+. 

Projekt SPRAY omogućuje mladima da istraže, razumju i nauče tehnike street art-a, kao sredstva za socijalnu regeneraciju i širenje evropskih vrijednosti.

U prvoj fazi projekta biramo tim lidera i formiramo tim od četvero mladih ljudi koji će učestvovati u programu razmijene koja se će održati na jesen ove godine u talijanskom gradu Bassano del Grappa. Mladi umjetnici, pod vodstvom tim lidera, učestvovaće u šestodnevnim aktivnostima zajedno sa timovima iz zemalja partnerskih organizacija.

Tim lider ima zadatak da na radionici koja će se održati u periodu od 26. do 28. maja/svibnja, 2019. godine u gradu Bassano del Grappa, zajedno s tim liderima iz partnerskih zemalja, kreira program i dizajnira aktivnosti u kojima će učestvovati timovi, kao i da pripremi kratku prezentaciju o street art-u iz svoje lokalne zajednice. Također, zadatak tim lidera bit će i osmišljavanje najboljeg riješenja za kreiranje glavnog produkta projekta, “Zida iskustva” (Wall Experience).

Članovi tima, vođeni tim liderom, učestvovaće u kreiranju Zida iskustva, kao i na radionicama koje će biti organizovane u okviru programa razmijene u talijanskom gradu Bassano del Grapa u oktobru 2019. godine.

Uslovi za tim lidera su:

  • izražene umjetničke vještine
  • dobro poznavanje engleskog jezika
  • državljanstvo BiH

Uslovi za članove tima: 

  • 20-25 godina 
  • motivisani da nauče više o uličnoj umjetnosti
  • zainteresovani za širenje evropskih vrijednosti i zastupanje socijalnih prava
  • poznavanje engleskog jezika 
  • državljanstvo BiH

Pozivamo sve zainteresovane kandidate (tim lidere i članove tima) da se prijave slanjem svoje biografije i kratkog motivacijskog pisma na e-mejl ldamostar@gmail.com. Rok za prijavu je 20. maj/svibanj, 2019. godine.

Troškove puta, smještaja i obroka pokriva vodeći partner na projektu, talijanska općina Bassano del Grappa.

Related Posts